Evangelische Omroep

DIEUWKE DE VRIES WINNAAR GROOTSTE ROYALTYKENNER VAN NEDERLAND 2010

De Noardburgumse Dieuwke de Vries (47 jaar, salarisadministrateur) is de Grootste Royaltykenner van Nederland 2010. In de laatste ronde van de finale streed Dieuwke tegen Anne Vader, een 17-jarige studente uit Tholen. Beiden deden al eerder mee aan spelshow, maar bereikten nog nooit de finale. Anne en Dieuwke speelden in de eerste drie rondes van de finale vier andere kandidaten weg: de 25-jarige student Jelland Sprang, de 53-jarige boer Jan Hoogendoorn, de 61-jarige leraar Joop Alberti en medisch secretaresse Christien Fransen (28). In de spannende, laatste 'Best of 5'-ronde won Dieuwke met 3-0 van Anne. De winnares onttroont de winnaar van 2009, Timotheüs van der Geest, en neemt de wisselbokaal, een kunstwerk van Ans Bakker, mee naar huis. Kijk voor meer info op www.eo.nl/royaltykenner

De leden van ons Koninklijk Huis zijn razend populair. Van het verre verleden, het protocol, de huwelijken, tot aan de meest actuele gebeurtenissen; niets ontgaat de echte royaltyliefhebber. Veel mensen zijn zo geïnteresseerd dat zij eigenlijk net zo deskundig zijn als de bekende royaltyexperts. Dat blijkt ook uit de vele reacties die de EO binnenkrijgt op de redactie van het royaltyprogramma Blauw Bloed. De quizshow De Grootste Royaltykenner van Nederland biedt kijkers daarom de gelegenheid hun royaltykennis bij te spijkeren én te zien hoe de liefhebbers scoren!

Na drie voorrondes plaatsten zes finalisten met een enorme koninklijke kennis zich voor de grote finale van de Grootste Royaltykenner van Nederland. Quiz-master Bert van Leeuwen en royalty-expert Jeroen Snel stelden de pittigste vragen, omlijst door de mooiste, leukste en ontroerendste beelden van de Oranjes. De winaar ontvangt traditioneel een wisselbokaal; het kunstwerk 'Kroon, Bevroren levens' van beeldend kunstenaar Ans Bakker.


---

Noot voor redactie,

Evangelische Omroep