Gemeente Teylingen

zeker naar Teylingen!

Giro d'Italia komt zeker naar Teylingen!

22 februari 2010

Het was lang spannend maar eindelijk is het zover, de route van de Giro d'Italia is definitief. Op 10 mei zal de derde etappe gereden worden van Amsterdam naar Middelburg via de kernen Sassenheim en Warmond. Een unieke dag die u niet mag missen.

De Giro d'Italia

De Giro d'Italia (Ronde van Italië) is een wielerwedstrijd die ieder jaar plaatsvindt.

Zoals de Tour de France de ronde van Frankrijk is, is de Giro d'Italia de ronde van Italië.

Dit jaar wordt de Giro d'Italia ook in Nederland gereden. Bekende wielrenners nemen deel aan deze wedstrijd. Van de in totaal 21 wedstrijdrondes is de derde ronde de wedstrijd waarin Sassenheim en Warmond een onderdeel zijn in de route.

De wielerronde begint in Amsterdam en eindigt in Middelburg. Rond het middaguur wordt de aankomst van de wielrenners in Teylingen verwacht. Ongeveer een uur voordat de wielrenners voorbij rijden, passeert een promotiekaravaan de route.

Afsluiting van de route

De wegen van wedstrijdroute in Teylingen zijn vermoedelijk anderhalf uur tot 3 uur afgesloten. Het is nog niet zeker hoe laat dat precies zal zijn. Hierover volgt meer informatie in een later stadium. Daarnaast komen er ook omleidingroutes. Op dit moment wordt nog onderzocht naar de meest efficiënte routes.

Verkeersregelaars nodig

Voor dit evenement zijn veel verkeersregelaars nodig. Alleen al in de regio Hollands-Midden zijn voor deze bijzondere dag al 120 verkeersregelaars nodig. Als u zich wilt melden als verkeersregelaar voor de Giro d'Italia, kunt u een e-mail sturen naar c.bogisch@teylingen.nl of telefonisch contact opnemen 0252 - 783 573.

verkiezingen
Nieuwe afvalcontainers