Gemeente Lisse

Wielerronde Giro d Italia langs Lisse

Giro d Italia

Dit jaar start de Giro dItalia in Nederland. De derde etappe vindt plaats op maandag 10 mei. De renners rijden dan van Amsterdam naar Middelburg en passeren ook de gemeente Lisse. Dankzij de positieve uitstraling van de Giro d Ítalia en de internationale beleving van het evenement, biedt het een kans voor de gemeente en de ondernemers om zich te promoten.

Giro d'Italia

De Giro dItalia is na de Tour de France de grootste wielerronde ter wereld. De Giro wordt in maar liefst 160 landen uitgezonden. De renners komen op de 225 kilometer lange route door 24 gemeenten. Deze Giro etappe gaat de geschiedenis in als de vlakste en diepste etappe ooit.

Lisse

Maandagochtend 10 mei doet de wielertour van Italië (de Giro dItalia) de gemeente Lisse aan op weg van Amsterdam naar Middelburg. De tour komt uit Hillegom en vervolgt de route via Lisse naar Sassenheim. De renners worden ongeveer een uur voordat ze arriveren, voorafgegaan door een promotiekaravaan. Natuurlijk zal het spektakel de moeite waard zijn om te zien. Op zondag 9 mei zijn er ten gevolge van de Giro, ook al activiteiten in het centrum van Lisse.

Bereikbaarheid

Het parcours in Lisse zal naar verwachting van 10 00 uur tot 13.30 uur afgesloten zijn voor alle verkeer. De verwachte doortocht bij Lisse is om 11.30 uur. In verband met afsluiting van wegen zal de gemeente Lisse dus gedurende langere tijd niet of heel slecht bereikbaar zijn via de N208 (route Heereweg, Westelijke Randweg en Heereweg). Zolang de karavaan nog niet in Lisse is, zullen er wel doorlaatpunten zijn. Deze worden nog bekendgemaakt. Ook voor wie Lisse wil verlaten, kan met oponthoud te maken krijgen. Bewoners, bedrijven en instellingen wordt aangeraden hier op 10 mei goed rekening mee te houden.

Meer informatie

Meer informatie volgt via deze website en kranten. Wie nu al meer wil weten, bijvoorbeeld als u een evenement wilt organiseren of een kraam wilt plaatsen, kan contact opnemen met de gemeente Lisse: tel. (0252) 433222.

Voor informatie over (gewijzigd) openbaar vervoer: www.connexxion.nl

Meer informatie over de tour en evenementen eromheen: www.giromiddelburg.nl