Gemeente Zoetermeer

Konijnenkeuring op Het Buitenbeest

Konijnenbezitters kunnen hun huisdier voordelig laten inenten tegen Myxomatose en VHD. Dat kan tijdens de jaarlijkse konijnenkeuring op maandag 10 en dinsdag 11 mei bij stadsboerderij Het Buitenbeest. Vanaf 19.00 uur voert een dierenarts de inentingen uit. De kosten bedragen EUR 22,- per konijn.
Om wachttijden te voorkomen gaat het inenten op afspraak. Een afspraak maken kan telefonisch vanaf zondag 25 april, dagelijks tussen 14.00 en 17.00 uur. Telefoon 079-352 0624.

Tijdens de konijnenkeuring controleren dierenverzorgers van Het Buitenbeest het konijn op conditie, vacht en nagels. Als het nodig is, geven zij voedingsadvies voor het konijn of knippen de nageltjes. Heeft het konijn last van olifantstanden, dan kunnen de dierenverzorgers de tanden inkorten.

Na afloop krijgen de konijnenbezitters een gezondheidscertificaat voor het konijn en een zakje biologisch voer mee. Voor de kinderen is er een kleurplaat. Voor mensen die hun konijn willen laten logeren op het Buitenbeest zijn de inentingen verplicht.