Gemeente Spijkenisse


Giro d'Italia dwars door Spijkenisse

22 april 2010

wielrennen

Om de renners van de Giro d'Italia een veilige doorkomst door Spijkenisse te kunnen garanderen, wordt een aantal wegen op 10 mei 2010 tussen 12.00 uur en 14.30 uur afgesloten voor autoverkeer.

Dit jaar komen 2 grote en belangrijke wielerwedstrijden door de stad. Op maandag 10 mei 2010 komen eerst de renners van de Ronde van Italië door Spijkenisse. Nog geen 2 maanden later, op zondag 04 juli 2010, rijdt ook het peloton van de Tour de France door de stad. Twee grote internationale wielerwedstrijden doen in één jaar die Spijkenisse aan.

Om de renners van de Giro d'Italia een veilige doorkomst door Spijkenisse te kunnen garanderen, wordt een aantal wegen op 10 mei 2010 tussen 12.00 uur en 14.30 uur afgesloten voor autoverkeer.

Route door Spijkenisse
De reclamekaravaan en de wielrenners komen de stad binnen over de Spijkenisserbrug. Zij slaan dan linksaf en fietsen de Schenkelweg op, waar zij door rijden richting Waterland. Daar maken ze een scherpe bocht naar rechts via de Heemraadlaan richting metrostation Heemraadlaan. Vandaar gaan ze via de Hekelingseweg en de Westdijk verder richting Simonshaven.

Afsluitingen
Uit veiligheidsoogpunt is de route tussen 12.00 uur en 14.30 uur geheel afgesloten. De verwachte doorkomst van de Giro d'Italia in Spijkenisse is tussen 13.00 en 13.30 uur. Eerst komt een reclamekaravaan door, daarna volgen de wielrenners.

Alle kruispunten op de route worden tijdens de doorkomst afgesloten. Verkeersregelaars zorgen ervoor dat tot 15 minuten voor de doorkomst en direct na de doorkomst een veilige oversteek over het parcours gemaakt kan worden.

In verband met de verwachte drukte, wordt verzocht zo min mogelijk van deze mogelijkheid gebruik te maken en bij voorkeur een andere route te rijden. Uiteraard blijven alle wijken in Spijkenisse bereikbaar voor hulpdiensten.

Doordat tussen 12.00 en 14.30 uur onder andere de Hekelingseweg is afgesloten is het pontje over het Spui op 10 mei slecht bereikbaar. Via de Schuddebeursdijk zijn Hekelingen en Maaswijk bereikbaar. Ook de Spijkenisserbrug is tijdens de doorkomst van de Giro d'Italia in zijn geheel afgesloten. Spijkenisse blijft wel bereikbaar via de N218 / Hartelweg.

We hopen dat iedereen kan genieten van dit mooie sportieve evenement in Spijkenisse en vragen om begrip voor de verkeershinder die vanwege dit evenement kan ontstaan.