Gemeente Hellevoetsluis


Wegafsluitingen in verband met doorkomst Giro d'Italia

Maandag 10 mei wordt in Nederland de tweede etappe van de Giro d'Italia verreden. Deze etappe gaat van Amsterdam naar Middelburg. Hellevoetsluis is doorkomstgemeente van deze etappe. De doorkomst van deze professionele wielerwedstrijd heeft gevolgen voor het verkeer langs deze route. Dus ook voor Hellevoetsluis. Een totaal overzicht van de route en de doorkomsttijden is te vinden op www.giromiddelburg.nl.

Voor Hellevoetsluis is de verwachting dat het peloton vanuit Oudenhoorn rond 13.50 uur via de Ravenseweg de gemeente binnen zal rijden. Via de Carrousselweg, Nijverheidsweg gaat het peloton naar de Kanaalweg Westzijde om vervolgens via de Sprong, Amnesty Internationallaan en de N497 naar de N57 te gaan en het grondgebied van Hellevoetsluis weer te verlaten.

In verband met de doorkomst van de Giro d'Italia wordt een aantal verkeersmaatregelen genomen. Genoemde wegen worden enige tijd volledig voor al het andere verkeer worden afgesloten. Deze verkeersmaatregelen gaan ongeveer een uur voor de doorkomst in. Direct na de doorkomst worden de maatregelen weer opgeheven. Er dient rekening meegehouden te worden dat het tussen 12.50 uur en 14.30 uur niet mogelijk is om genoemde wegen te gebruiken (ook geen voetgangers en fietsers).

04/27/2010