Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


inspraakavond herinrichting Pieter Vlamingstraat
---

10 mei inspraakavond herinrichting Pieter Vlamingstraat

28 april 2010

Na een participatietraject met bewoners heeft het dagelijks bestuur op dinsdag 20 april ingestemd met het voorlopig ontwerp Pieter Vlamingstraat en is besloten deze vrij te geven voor inspraak

Het voorlopig ontwerp

Daar waar de inrichting van de woonstraat de standaard inrichting voor woonstraten in de Dapperbuurt volgt, zal de herinrichting van het speelplein een extra kwaliteitsimpuls geven aan bestaande speel en jongerenvoorzieningen in de Dapperbuurt. Het plein behoud daarbij haar bestemming als ontmoetingsplek voor jong en oud.
* Voorlopig Ontwerp Pieter Vlamingstraat (pdf, 9128 Kb)

Inspraakavond op maandag 10 mei

Uiteraard krijgt u uitgebreid de gelegenheid op het voorlopige ontwerp te reageren. Wij nodigen u uit voor een inspraakavond over het voorlopige ontwerp.

Datum: maandag 10 mei
Tijd: vanaf 19.30 uur
Locatie: Raadszaal stadsdeelhuis, Oranje Vrijstaatplein 2.

Op deze avond lichten ondergetekende en ontwerper Sjoerd Hoogma het voorlopige ontwerp toe en kunt u vragen stellen en uw reactie geven op het ontwerp.

Nieuwe situatie

Het benadrukken van de groenfunctie die het plein momenteel heeft is een wens van zowel bewoners als stadsdeel. Het groenbeeld wordt voor een groot deel bepaald door de monumentale platanen op het plein. Door een haag langs de pleinrand te plaatsen wordt het groene karakter van het plein benadrukt. De extra brede geveltuinen (90 cm diep) langs de gevel versterken het groene beeld en geven een intiem karakter aan het straatbeeld.

In het huidige parkeren kan uitgegaan worden van 43 parkeerplaatsen op de Pieter Vlamingstraat en 6 plaatsen aan de Mauritskade. In het kader van de toekomstige herinrichtingsplannen van de Mauritskade worden plekken langs de Mauritskade verplaatst naar de Pieter Vlamingstraat. In de nieuwe situatie komen er 49 parkeervakken terug.

Hoe kunt u verder reageren tijdens de inspraakperiode?

Het ontwerp ligt vanaf donderdag 29 april tot en met donderdag 10 juni 2010 ter inzage bij de balie van het stadsdeelkantoor aan het Oranje-Vrijstaatplein 2.

U kunt schriftelijk reageren op het voorgestelde ontwerp. Uw reactie moet uiterlijk 10 juni 2010 binnen zijn. U kunt uw reactie sturen aan stadsdeel Oost, ter attentie van dhr. S. Weijer, Postbus 94801, 1090 GV Amsterdam.

Vragen?

Wanneer u vragen heeft, kunt u contact opnemen met de heer S. Weijer, e-mail sweijer@oost-wgm.amsterdam.nl of 020-253 54 41.