Gemeente Ameland


Uitnodiging bIjeenkomst Ameland voor iedereen

De gemeente Ameland vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Mensen met een fysieke, zintuiglijke, psychische of verstandelijke beperking komen mogelijk knelpunten tegen in het dagelijkse leven. Om passende oplossingen te vinden, organiseren de gemeente Ameland en het Programma Versterking CliëntenPositie een bijeenkomst over toegankelijkheid op maandag 10 mei 2010 van 14.00 tot 16.00 uur in De Stelp in Hollum.Â

Â

Wat bedoelen we met toegankelijkheid?

U kunt denken aan de toegankelijkheid van gebouwen, toegankelijk openbaar vervoer, voldoende parkeergelegenheid voor mensen met een beperking, informatie voor iedereen begrijpbaar, drempelvrije restaurants voor mensen met een rolstoel/rollator, mee kunnen doen aan sportactiviteiten. Te veel om op te noemen. Op de bijeenkomst gaan we er meer over vertellen.

Â

Voor wie is deze bijeenkomst bedoeld?

Speciaal voor alle mensen met een beperking; fysiek, zintuiglijk, psychisch of verstandelijk. Iedereen is welkom. U kunt ook uw naaste familie of buren die hulp bieden, meenemen. Alle ondernemers, die mee willen werken aan het oplossen van knelpunten voor mensen met een beperking zijn eveneens van harte uitgenodigd. We kunnen en willen het niet alleen. We willen werken aan een inclusieve samenleving, samen met elkaar en voor elkaar.

Programma 10 mei 2010 Â

Welkomstwoord wethouder Nico Oud

Presentatie plan Ameland voor Iedereen

Inclusief denken en doen wat is dat: Programma VCP gaat in gesprek met u.

Resultaat van de avond en hoe gaan we nu verder?

U kunt ook meepraten!

Slotwoord door Nico Oud Â

Â

Aanmelden kan tot 6 mei bij Sandra de Vries, telefoonnummer (0519) 555 545 of sdevries@ameland.nl.