Gemeente Noordwijkerhout


Wielerkoers

Op 10 mei a.s. rijdt de Giro d'Italia (ronde van Italië) via Lisse, Sassenheim en Warmond door de Bollenstreek. Hoewel de wielerkoers onze gemeente niet aandoet, informeren wij u hiermee over de gevolgen ervan voor het verkeer in de Bollenstreek.

De Giro d'Italia

De Giro d'Italia (Ronde van Italië) is een professionele wielerwedstrijd die ieder jaar plaatsvindt. Zoals de Tour de France de ronde van Frankrijk is, is de Giro d'Italia de ronde van Italië. De wielerronde start dit jaar in Nederland. Op 10 mei start de etappe in Amsterdam en eindigt in Middelburg. Rond 12.00 uur worden de wielrenners in de gemeenten Lisse en Teylingen verwacht.

Route

Ongeveer 45 minuten voor de doorkomst van de wielrenners rijdt een promotiekaravaan de route. Deze karavaan telt hooguit 40 auto's. Na het peloton van wielrenners met persmotoren volgen nog eens zo'n 200 auto's van de organisatie. De promotiekaravaan en de wielrenners komen Teylingen binnen vanuit Lisse. Daarna rijden ze verder via de Hoofdstraat in Sassenheim en de Warmonderweg naar Warmond via Oosteinde, Herenweg en de Oranje Nassaulaan naar Oegstgeest.

Omleidingen/afsluitingen

De route van de Giro d'Italia wordt tussen 10.00 uur en 14.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Dit betekent dat u niet over het parcours kunt rijden, fietsen of wandelen. U kunt de route ook niet doorkruisen. In geval van nood kunnen hulpdiensten zoals politie, ambulance en brandweer wel gebruik maken van de route. Zie het kaartje voor de route.
Vanuit de gemeente Noordwijkerhout is de A44 via de N443 ('s Gravendamseweg) tijdens de afsluiting niet te bereiken. Ook is er geen doorgaand verkeer richting N208 en N207 via de Delfweg mogelijk.