Gemeente Etten-Leur

Agenda van de opiniebijeenkomst op 10 mei

Gemeenteraad

Agenda van de opiniebijeenkomst op 10 mei

Het presidium van de gemeenteraad maakt bekend dat op maandag 10 mei aanstaande 's avonds vanaf 19.30 uur een openbare opiniebijeenkomst wordt gehouden. Van 19.00 uur tot 19.30 uur kunt u in de Schonckzaal op een informele wijze van gedachte wisselen met de raads- en burgerleden. Om 19.30 uur start de opiniebijeenkomst in de raadzaal.

Tijdens de opiniebijeenkomst komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Blok Bestuurlijke Zaken

* Voorstel vaststelling verordening anti-discriminatievoorziening

Een discriminatievoorziening heeft tot taak het verlenen van onafhankelijke bijstand aan personen bij de afwikkeling van hun klachten en het registreren van klachten. Via de algemene uitkering uit het Gemeentefonds ontvangt iedere gemeente een bedrag per inwoner om uitvoering te geven aan deze taak. De wet schrijft voor dat de gemeenteraad bij verordening regels vaststelt omtrent de inrichting van de anti-discriminatievoorziening en de uitvoering door die voorziening van de taak zoals hierboven aangegeven. Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld te besluiten tot vaststelling van de verordening inrichting anti-discriminatievoorziening gemeente Etten-Leur.


* Voorstel (her)benoeming leden algemene kamer van de commissie voor de bezwaarschriften voor de raadperiode 2010-2014

De commissie voor de bezwaarschriften bestaat uit drie kamers, t.w. de kamer voor sociale aangelegenheden, de kamer voor personele aangelegenheden en de algemene kamer. Het college benoemt de voorzitter en de leden van de kamer voor personele aangelegenheden en de kamer voor sociale aangelegenheden. De raad, het college en de burgemeester benoemen de voorzitter en de leden van de algemene kamer.

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de volgende personen te benoemen als lid/voorzitter van de algemene kamer van de commissie voor de bezwaarschriften voor de raadsperiode 2010-2014: de heer mr. Th.A.G.M. van de Weijden als voorzitter, de heer mr. L.A.G. Melis als lid, mevrouw drs. R.M.E. van de Weijgert als lid, mevrouw mr. C.J.C.M. Pleumeekers als lid en mevrouw mr. A.M.P. Stuart-van Alphen als lid.


* Verbetervoorstel college i.v.m. toezeggingen college aan raad n.a.v. rapport rekenkamer

De rekenkamer West-Brabant heeft in 2009 een onderzoek uitgevoerd na de nakoming van toezeggingen door het college van B&W aan de gemeenteraad. Op basis van dit onderzoek heeft de rekenkamer aanbevelingen geformuleerd die door de gemeenteraad zijn overgenomen. Naar aanleiding van deze aanbevelingen heeft het college verbetervoorstellen geformuleerd. Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld in te stemmen met de verbetervoorstellen voor het proces en de procedure voor de registratie en bewaking van toezeggingen gedaan aan de gemeenteraad.


* Begroting 2011 en conceptjaarrekening 2009 van het Regionaal Archief West-Brabant (RAWB)

De gemeenteraad wordt voorgesteld om geen zienswijze over de begroting 2011 van het RAWB naar voren te brengen. Daarnaast wordt de gemeenteraad voorgesteld kennis te nemen van de concept jaarrekening van het RAWB.

Blok Ruimtelijke Zaken

* Voorstel vaststellen welstandsnota 2010

De gemeenteraad wordt voorgesteld om de welstandsnota 2010 vast te stellen en kunstwerken en gedenktekens als welstandsvrije bouwwerken aan te merken. Eind 2008/begin 2009 heeft een evaluatie plaats gevonden van de welstandsnota 2004. In het kader van de evaluatie zijn diverse gebruikersgroepen schriftelijk en of mondeling geïnterviewd. Ten aanzien van de inhoud van de welstandsnota is geconcludeerd dat de bestaande nota omvangrijk en moeilijk leesbaar is; dat er een duidelijk onderscheid ontbreekt in de welstandsniveaus van de verschillende deelgebieden; dat de welstandscriteria niet altijd toepasbaar waren en dat de sneltoetscriteria niet praktijkgericht zijn en daarom nauwelijks worden toegepast.


* Voorstel vaststelling bestemmingsplan Egelhof (kredietvoorstel en herinrichting)

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om in te stemmen met de herinrichting van Egelhof; de ingekomen zienswijzen ontvankelijk en gegrond te verklaren en het ontwerpbestemmingsplan Egelhof daarop aan te passen en het bestemmingsplan Egelhof vast te stellen.

Met het voorstel wordt beoogd om een herinrichting van het woonwagencentrum mogelijk te maken en tevens het verouderde bestemmingsplan te actualiseren. Met alle bewoners van Egelhof is overeenstemming bereikt over de voorgestelde herinrichting en de verkoop van 10 standplaatsen. Na besluitvorming door de gemeenteraad wordt nog in 2010 gestart met de herinrichting.


* Voorstel vaststellen verordening naamgeving en nummering (adressen)

De Wet basisregistraties adressen en gebouwen, voorziet in het stroomlijnen van basisgegevens binnen het openbaar bestuur. De invoering van deze wet (1 juli 2009) heeft gevolgen voor de modelverordening naamgeving en nummering (adressen) die ook in Etten-Leur wordt gehanteerd. De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft een nieuwe modelverordening aangeboden. De gemeenteraad wordt voorgesteld dit model over te nemen en de verordening naamgeving en nummering (adressen) vast te stellen.

Aansluitend aan de opiniebijeenkomst van 10 mei worden de voorstellen waarover overeenstemming bestaat, behandeld in een openbare raadsvergadering. Deze besluiten zijn dan officieel genomen en kunnen worden uitgevoerd. Voorstellen waarover (nog) geen overeenstemming bestaat, worden behandeld in de raadsvergadering van 25 mei 2010.

De agenda inclusief bijlagen kan door alle belangstellenden vanaf maandag 3 mei 2010 worden ingezien in de openbare bibliotheek Etten-Leur, Anna van Berchemlaan 4 en in het informatiecentrum in het stadskantoor, Roosendaalseweg 4. Voor vragen kunt u zich wenden tot de griffie, tel: 076-5024365/5024367 of per e-mail: griffie@Etten-Leur.nl.

De volledige agenda is beschikbaar op de gemeentelijke internetsite bij Raad & informatie > Vergaderingen > Opiniebijeenkomsten > Alle vergaderingen in 2010 > 10 mei

Van 4 t/m 16 mei
Opinieraad

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 14 076

info@etten-leur.nl