Pijnacker-Nootdorp


Datum 03 mei 2010

Kom naar het winkelcentrum
Derde Giro-etappe door Pijnacker

Wethouder Nico Oudhof lost op maandag 10 mei om 11.00 uur het `startschot' voor de Giro- festiviteiten in Pijnacker Centrum met een kort toespraakje bij Het Witte Huis. Want die dag rijden de renners van de Giro d'Italia door onze gemeente. En dat mag met recht uniek genoemd worden.

De deelnemers aan deze beroemde internationale wielerronde fietsen 's middags over het volgende parcours: Katwijkerlaan, Vlielandseweg, Oostlaan, Westlaan, Delftsestraatweg, Delfgauwseweg en Rijksstraatweg. Dat heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van straten en wijken. Ook rijden van 10.00 tot
14.00 uur de bussen van Veolia niet. De dienstregeling van metrolijn E (voorheen RandstadRail) ondervindt geen hinder.

Reclamekaravaan
De etappe wordt voorafgegaan door een reclamekaravaan, die rond 12.00 uur over het parcours rijdt. Men zal even stoppen op de Oostlaan om daar `weggevertjes' uit te delen aan het aanwezige publiek. Mis het niet!

Veiligheid
De organisatie vraagt bezoekers het parcours steeds vrij te houden om ongelukken te voorkomen. De reclamekaravaan, coureurs en volgauto's rijden bijvoorbeeld vaak met hoge snelheid. Hulpdiensten mogen ook `tegen de richting' van de route inrijden. Houd daar rekening mee en let dus goed op kleine kinderen en huisdieren!

Groot scherm
Bij winkelcentrum Ackershof is de hele dag wat te beleven. Zo zorgt de gemeente voor een groot scherm waarop de etappe te volgen is. Verder heeft de gemeente een kraampje opgesteld waar onder meer folders over recreatieve fietsroutes in Pijnacker-Nootdorp afgehaald kunnen worden. Daarnaast kunnen kinderen daar een Giro-kleurplaat inleveren, die op woensdag 5 mei bij weekblad Telstar verschijnt. Iedere inzender krijgt een ijsbon.

Ondernemers
Ook de ondernemers besteden aandacht aan de doorkomst van de Giro. Aanbiedingen gelden alleen op maandag 10 mei, tenzij anders vermeld. Het gaat om:
· Grand café Dreamers

· Italiaans specialiteitenrestaurant La Mamma
· Cafetaria Nicky's Place

· Dolphin Kidswear (Op 10 mei etalage in Italiaanse sferen. Vrijdag 7, zaterdag 8 en maandag 10 mei geven zij 20% korting op alle Vingino artikelen. Leuke give-aways van Vingino op maandag
10 mei).

· Verbakel fietsfactor

· IJssalon L-Arcobaleno (twee bollen ijs voor 1,60 en drie bollen ijs voor 2,25)
· Boekhandel Bruna (100 TRING tijdschriften om uit te delen voor de deur. Die zijn pas op 14 mei in de reguliere handel te verkrijgen)
· Sporthuis Reinders

· Vitaminstore

· Music Store






· Gebben Bloemenshop (Open vanaf ongeveer 11 uur! De aanbieding is afhankelijk wat er op die maandag op de veiling te koop is)

· Het Witte Huis (Caffé Giro - koffie/cappuccino/espresso met een stukje Tiramisu voor 5,-. Men draait Italiaanse hits)

· Albert Heijn

· Juwelier Heemskerk (15% korting op Italiaanse merken)
· Jamin (Bij 500 gram schepsnoep krijgt iedereen 25% korting)
· Slijterij de Helm (Speciale aanbiedingen met diverse Italiaanse wijnen)
· Intertoys (Waveboard van 99,- voor 69,-)
· Kantoorboekhandel Van Atten (10% korting op alle Fietskaarten)
· De Wereldwinkel / Rappa Fair Fashion.

Pagina 2/2 03 mei 2010