NCRV

NatuurTalent

Nieuwe NCRV-serie NatuurTalent: met kunstenaarsogen in de Nationale Parken

Maandag 10 mei
Nederland 2, 19.55 uur

Vanaf maandag 10 mei is bij de NCRV op Nederland 2 de nieuwe serie NatuurTalent te zien. Hierin gaat presentator Klaas Drupsteen de natuur van de Nationale Parken in. Niet alleen, maar met acht bekende Nederlandse kunstenaars, waaronder schilder Henk Helmantel, lingerieontwerpster Marlies Dekkers, schilderes Ans Markus en sieradenontwerpster Bibi van der Velden. Hier laten zij zich inspireren door de natuur en maken ze een kunstwerk. In de laatste aflevering van NatuurTalent vindt in Kasteel Groeneveld in Baarn een veiling plaats van deze kunstwerken, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Nationale Parken.

In NatuurTalent struint Klaas Drupsteen met boswachters door acht Nationale Parken, van duin tot hei, van bossen tot uitgestrekte watervlaktes en van moeras tot deltaâs, op zoek naar de vele soorten planten en dieren die hier leven, en naar de sporen die de mens sinds jaar en dag heeft achtergelaten in het landschap. De natuur blijkt een verrassende inspiratiebron voor de kunstenaars en voor Klaas: âHet was geweldig om door de mooiste natuurgebieden van Nederland te mogen trekken. De boswachters hebben me meegenomen naar alle bijzondere plekken en mij zeldzame planten en dieren laten zien. De kunstenaars lieten mij met andere ogen kijken naar de natuur. Ans Markus, bijvoorbeeld, zag veel meer kleuren in het zand en in de lucht dan ik voor mogelijk hield. Marlies Dekkers leerde me door haar fantasievolle, creatieve geest iets zien wat er helemaal niet was. Bijzonder om van dichtbij te mogen ervaren hoe de deelnemende kunstenaars zich door de natuur lieten inspirerenâ.

De volgende Nationale Parken en kunstenaars komen aan bod in NatuurTalent:

Maandag 10 mei - Schilderes Ans Markus in Nationaal Park Zuid-Kennemerland
Donderdag 13 mei - Schrijver Bart Chabot in Nationaal Park De Oosterschelde
Maandag 17 mei - Lingerieontwerpster Marlies Dekkers in Nationaal Park Drents-Friese Wold
Donderdag 20 mei - Tekenaar Jean-Marc van Tol in Nationaal Park Maasduinen
Donderdag 27 mei - Musicus Spinvis in Nationaal Park Lauwersmeer Maandag 31 mei - Fotojournalist Kadir van Lohuizen in Nationaal Park De Biesbosch
Donderdag 3 juni - Kunstschilder Henk Helmantel in Nationaal Park Alde Feanen
Maandag 7 juni - Sieradenontwerpster Bibi van der Velden in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug
Donderdag 10 juni - De veiling in Kasteel Groeneveld

NatuurTalent is een productie van Mrs. Moon Productions in opdracht van de NCRV