Gemeente Urk

Gerrit de Boer 3 miljoenste bezoeker zwembad 't Bun

Wethouder Geert Post verwelkomde op donderdagmiddag 6 mei 2010, de 3 miljoenste bezoeker van zwembad 't Bun te Urk.

De 11-jarige Gerrit de Boer, leerling op de Johannes Calvijnschool en vaste bezoeker van het zwembad, werd door hem in het zonnetje gezet en mag voor de rest van 2010 gratis zwemmen in het zwembad. Ook kreeg hij een opblaasbare krokodil en een waardebon van ⬠20,- die hij mag besteden in de horeca van het zwembad. Omdat Gerrit uit een groot gezin komt ontving hij ook nog een 50-bonnenboekje om vrij te zwemmen zodat het hele gezin kan delen in de feestvreugde.

Bezoekers
Door de extra drukte en het feit dat de 3 miljoenste bezoeker snel verwacht werd kwamen er meer bezoekers dan in de eerste week van de meivakantie. Het bezoekersaantal van ât Bun neemt de laatste jaren alleen maar toe; kwamen er in 2000 zoân 93.000 bezoekers per jaar, de laatste jaren komen er zoân 120.000 betalende bezoekers over de zwembadvloer. Een gunstige ontwikkeling in een zwembad wat op recreatief gebied dan ook veel te bieden heeft. Tien jaar geleden werd op 3 januari 2000 de toen 7-jarige Lub Barends de 2 miljoenste bezoeker.

Activiteiten
De kracht zit ook in de leuke activiteiten tijdens de vakantieperiodes. Ter ere van het heuglijke feit heeft het personeel van ât Bun ook tijdens de hele meivakantie een feestprogramma samengesteld. Het zwembad ligt elke middag vol opblaasbaar spelmateriaal en er worden elk uur leuke spelletjes georganiseerd waarbij prijzen en vrij zwembonnen te winnen zijn. Bovendien worden alle bezoekers in deze periode 's middags getrakteerd op een heerlijk âgemeente Urk-ijsjeâ van Limburgia. Vanaf 18.00 uur wordt het wedstrijdbad vrijgemaakt voor de banenzwemmers, zodat ook zij actief kunnen zwemmen in deze feestweek en ook voor hen zijn er leuke prijzen te winnen. Alle informatie over de feestelijke activiteiten staat op de website van het zwembad www.zwembad.opurk.nl.