Nu aanmelden voor de Hein Roethofprijs 2010

10/05/2010 09:29

Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid

De inzendtermijn voor de Hein Roethofprijs 2010 is geopend. Deze jaarlijkse prijs is in 1987 door het ministerie van Justitie in het leven geroepen om nationale bekendheid te geven aan projecten die resultaten bereiken met de preventie van criminaliteit of met het bevorderen van sociale veiligheid. Vorig jaar was het voetbalproject "Doelbewust" uit 's Hertogenbosch de winnaar. De organisatie van de Hein Roethofprijs is in handen van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) in Utrecht.

Maximaal vijf genomineerden

Elk jaar worden maximaal vijf succesvolle en aansprekende projecten genomineerd. Uit die projecten wordt de winnaar van de Hein Roethofprijs gekozen. De genomineerde projecten ontvangen in ieder geval 5.000 euro; de winnaar ontvangt 20.000 euro en een speciaal voor het project ontworpen beeldhouwwerkje.

Publicitair krijgen de genomineerden en winnaar veel aandacht. Hierdoor verwerven ze landelijk de waardering die ze verdienen. Bovendien kunnen deze projecten anderen inspireren om elders soortgelijke projecten op te zetten.

Onafhankelijke jury

De projecten worden beoordeeld door een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van prof. Hans Boutellier, algemeen directeur van het Verwey-Jonker Instituut, tevens bijzonder hoogleraar Veiligheid en Burgerschap aan de Vrije Universiteit.

De jury is onlangs uitgebreid met een vertegenwoordiger uit het maatschappelijk middenveld: Sandra Lutchman, directeur van Common Purpose. De jury bestaat verder uit Mariëtte Chistophe, landelijk projectleider Huiselijk Geweld namens de politie; Frits Huffnagel, loco-burgemeester van Den Haag; Lex Westerman, secretaris Veiligheid en Criminaliteitsbeheersing van het Verbond van Verzekeraars en Anniko van Santen, presentatrice van het AVRO-programma Opsporing Verzocht. Secretaris van de jury is Janny Pols van het CCV.

Minister van justitie

Op 25 oktober 2010 maakt de minister van Justitie in Den Haag bekend wie zich de winnaar mag noemen van de Hein Roethofprijs 2010

Wie een project voor de Hein Roethofprijs 2010 wil aanmelden kan op de website www.hetccv.nl het in te vullen format en de brochure met voorwaarden en criteria downloaden. Inzending en samenvatting kunnen worden gemaild naar hein.roethof@hetccv.nl. De uiterste inzenddatum is 1 augustus 2010.





http://www.hetccv.nl