Politie Groningen

Maandag 10 mei 2010

Provincie Groningen, 10-05-2010

Beschonken bromfietser aangehouden

HAREN De politie heeft zondagmorgen een 24-jarige man uit Haren aangehouden. Op de Rijksstraatweg zagen agenten dat de man zonder helm op een bromfietser reed. De man moest een alcoholtest doen maar die mislukte. Op het politiebureau bleek dat de Harenaar ruim 1,8 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur. Ook moest hij zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhouding na huiselijk geweld

TER APEL De politie heeft zondagmorgen een 52-jarige inwoner uit Ter Apel aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 49-jarige partner in een woning in Ter Apel te hebben mishandeld. De vrouw deed aangifte. De verdachte kon na verhoor het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Drugsdealer aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zondagmiddag een 21-jarige man uit Groningen aangehouden voor het bezit van softdrugs. Agenten zagen de Stadjer, een bekende van de politie, op de Amkemaheerd rijden. Bij controle bleek de bestuurder een hoeveelheid softdrugs bij zich had. De dealer moest mee naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij weer gaan. De softdrugs werden in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist aangehouden

HOOGEZAND - De politie heeft zondagmorgen een 48-jarige man uit Hoogezand in de Kerkstraat in deze plaats aangehouden. Agenten zagen de bestuurder rijden en controleerden hem. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed van alcohol was. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat hij ruim 2,0 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor kon hij weer gaan. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur. Zijn rijbewijs werd ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Automobilist gewond bij ongeval

GRIJPSKERK Een 23-jarige inwoner van Groningen is zondagavond zwaar gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op het Hoendiep in Grijpskerk. De automobilist verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur. Daardoor kwam hij met auto en al in de naast de weg gelegen berm terecht. Het slachtoffer werd met ernstig nog onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De auto raakte bij het ongeval zwaar beschadigd. De politie onderzoekt of de 23-jarige te hard heeft gereden.

Videotheek overvallen

GRONINGEN Het Roofcoördinatieteam van Regiopolitie Groningen stelt een onderzoek in naar een overval die zondagavond rond 22:00 uur op een videotheek aan de Westerhaven in Groningen heeft plaatsgevonden. Een onbekende man kwam de videotheek binnen. Hij bedreigde een 19-jarige medewerker met een scherp voorwerp. Hierop nam de overvaller een geldbedrag weg uit de kassa. Met de buit ging de dader er vandoor. De Forensische Opsporing verricht een onderzoek naar sporen.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde vrijdag op diverse plaatsen op snelheid.


- Alteveer, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 1120, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Wildervank, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 2458, aantal overtredingen: 26, hoogst gemeten snelheid: 129 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Appingedam, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 360, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 133 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Nieuwe Pekela, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 399, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.