Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.55 uur

Utrecht, 10-05-2010

Ramkraak

NIEUWEGEIN/MAARSSEN In de nacht van zondag 9 op maandag 10 mei werd een ramkraak bij een pinautomaat gepleegd.

Rond 03.10 uur kreeg de politie de melding dat bij winkelcentrum Galecop in Nieuwegein een ramkraak bij een pinautomaat gaande was. Daarbij zouden meerdere personen zijn betrokken, die met twee autos waren gekomen. Meerdere politie-eenheden gingen die kant op. De eerste agenten die ter plaatse kwamen, zagen de verdachten in één van de autos ervandoor gaan. De agenten zetten de achtervolging in. Op het Thorbeckepark kwamen andere agenten de verdachten tegemoet rijden. De verdachten remden niet en om een frontale aanrijding te voorkomen, weken de agenten uit. De verdachten deden dat op het laatste ook en botsten tegen een geparkeerde auto, waarna zij hun vlucht voortzetten. Die leidde naar de Rijksweg A12, waar de agenten het zicht op de vluchtauto kwijtraakten.

Even later zagen andere agenten een auto met hoge snelheid vanaf de Rijksweg A2 over de Zuilensering in de richting van het Gandhiplein rijden. Zij gingen er achteraan en troffen het voertuig leeg in de berm aan. Bij onderzoek in de omgeving, waarbij ook een politiehond werd ingezet, werden geen verdachten aangetroffen. De auto bleek van diefstal afkomstig te zijn.

De pinautomaat bij het winkelcentrum Galecop bleek met een auto te zijn geramd. Die auto was daar achtergebleven. Uit onderzoek moet nog blijken hoeveel geld er is weggenomen. Beide autos zijn voor nader onderzoek in beslag genomen.

Straatroof

IJSSELSTEIN Een jongeman werd op zondagavond 9 mei onder bedreiging beroofd.

Rond 23.50 uur fietste een 20-jarige jongeman uit IJsselstein over het fietspad op de Randdijk in de richting van IJsselstein. Op de Randdijk ter hoogte van het trapgedeelte dat naar de Nedereindseplas leidt, hielden drie jongens de IJsselsteiner tegen. Zij bedreigden hem met een steekwapen en beroofden hem onder andere van zijn portemonnee. Na de beroving gingen de verdachten er in de richting van de Nedereindseplas vandoor.

Signalementen


1) Lichtgetinte jongen, 14-18 jaar, 1.70-1.75 meter, kort krullend zwart haar, tenger postuur en een smal gezicht. Hij droeg een strakke spijkerbroek, een grijze jas en sportschoenen.


2) Lichtgetinte jongen, 14-18 jaar, 1.65-1.70 meter en kort donker haar. Hij droeg een spijkerbroek en een korte donkere winterjas


3) Van de derde persoon is geen signalement bekend.

Gewaarschuwde agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar zij troffen de verdachten niet meer aan.

Aan getuigen van de straatroof en aan mensen die menen de verdachten te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.