Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.40 uur

Utrecht, 10-05-2010

Auto in de brand

UTRECHT Op de Van der Marckstraat vond in de nacht van zondag 9 op maandag 10 mei een brand plaats bij een auto.

Rond 02.35 uur kreeg de politie een melding dat een auto in de brand stond op de Van der Marckstraat. Ter plaatse zagen agenten een auto aan de voorkant in de brand staan. De agenten hebben de brand geblust. De politie vermoedt uit eerste onderzoek dat er sprake is van brandstichting en roept getuige(n) op zich te melden. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Inbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag twee jongens aangehouden omdat zij een inbraak bij een school aan de Voortrekkersdreef hadden gepleegd.

Getuigen belden omstreeks 16.55 uur naar de politie omdat men gezien had dat twee jongens aan het inbreken waren bij een school aan de Voortrekkersdreef. Op weg naar de locatie zagen agenten twee jongens, die voldeden aan het opgegeven signalement, op een snorfiets over de Grote Trekdreef rijden. Het tweetal, 15 en 17 jaar beiden uit Utrecht, werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Tijdens het fouilleren kwamen twee afgebroken cilindersloten uit de jas zak van één van de verdachten.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Vleutensebaan vond zondagavond een eenzijdige aanrijding plaats. Hierbij raakte een man gewond.

Een 22-jarige man uit Utrecht reed omstreeks 19.50 uur op zijn snorfiets over de Vleutensebaan. Plotseling raakte de man de macht over zijn stuur kwijt en kwam in de berm terecht. Door de val raakte de Utrechter buiten bewustzijn en liep letsel aan zijn been op. Diverse omstanders hebben snel en adequaat opgetreden en de man hulp geboden. Hij werd met beenletsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Autokraker aangehouden

UTRECHT Zondagavond vond op de Milosdreef een inbraak in een auto plaats. De verdachte kon op de Ghanadreef worden aangehouden.

Rond 19.50 uur kreeg de politie een melding dat er was ingebroken bij een auto die op de Milosdreef geparkeerd stond. De eigenaar van de auto zat achter de verdachte aan. Met behulp van de politie kon een 18-jarige man uit Utrecht op de Ghanadreef worden aangehouden. Tijdens de aanhouding probeerden twee jongens dit te voorkomen. Uiteindelijk werd de Utrechter geboeid meegenomen naar het bureau.