Politie Haaglanden

Persberichten 10 mei

Haaglanden, 10-05-2010

Getuige(n) poging beroving/aanranding gezocht
Den Haag - De recherche van Bureau Jan Hendrikstraat zoekt getuigen van een poging tot beroving cq aanranding op de Wagenstraat, zondag 9 mei tussen 05.00 uur en 05.20 uur. Een 24-jarige Haagse vertrok omstreeks 05.00 uur vanuit een horecagelegenheid aan de Laan. Zij liep via de Grote Markt naar de Wagenstraat en merkte dat zij werk gevolgd. Bij een zijstraat van de Wagenstraat werd zij door de man die haar volgde, gegrepen en tegen de muur gedrukt. Omdat zij de man in zijn hand beet en begon te gillen is de man op de vlucht geslagen. Het is onduidelijk of de man het slachtoffer wilde beroven of dat hij haar wilde aanranden.
Een nog onbekende man op de fiets passeerde het slachtoffer en haar belager op de Wagenstraat. Toen hij de vrouw hoorde gillen, keerde hij en kwam hen tegemoet fietsen. De vrouw heeft deze man nog bedankt voordat hij zijn weg vervolgde. Omdat deze man mogelijk een goede getuige is van het voorval, is de recherche van Bureau Jan Hendrikstraat dringend naar hem op zoek.
Ook andere getuigen die iets gezien hebben op de Wagenstraat of die mogelijk hebben gezien dat de vrouw vanaf de Laan gevolgd werd, worden opgeroepen zich te melden via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Man uit s-Gravenzande gewond bij ongeluk
Den Haag Surveillerende agenten reden maandag 10 mei rond 02.15 uur op de Erasmusweg toen zij zagen dat een voor hen rijdende personenauto dwars door de omheining van het Erasmusplein reed en vervolgens uit het zicht verdween. De auto bleek op een lager gelegen deel van het plein tot stilstand te zijn gekomen. De automobilist, een 35-jarige man, uit s-Gravenzande, was niet meer aanspreekbaar. De GGD vervoerde het slachtoffer naar het MCHaaglanden. Over de toedracht van het ongeval is nog niets bekend, het slachtoffer is op dit moment nog niet in staat om daarover een verklaring af te leggen.

Dronken op de snorfiets
Den Haag Tijdens een alcoholcontrole zondag 9 mei om 23.30 uur op de Westduinweg werd een 25-jarige Haagse snorfietsrijder betrapt voor rijden onder invloed van alcohol. Bovendien bleek de snorfietser niet in het bezit van een rijbewijs. De man kreeg een rijverbod van vijf uur en bekeuringen voor het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs.

Boetes niet betaald, vierenhalve maand zitten
Den Haag Een 28-jarige Haagse automobilist werd tijdens een routinecontrole zondag 9 mei om 23.00 uur om zijn rijbewijs gevraagd. De man bleek echter geen legitimatiebewijs bij zich te hebben. Hij gaf een naam op, maar omdat de surveillanten twijfelden aan de juistheid daarvan, werd hij meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek hij inderdaad een valse naam had opgegeven. Bij controle van de juiste identiteitsgegevens kwamen de agenten erachter dat de man nog enkele duizenden euros aan bekeuringen niet betaald had. Hierop is de Hagenaar aangehouden. Hij moet 132 dagen in de gevangenis doorbrengen om zijn schuld in te lossen.

Vrouwen aangehouden na strooptocht
Den Haag - Twee Haagse vrouwen van 21 en 28 jaar werden zondag 9 mei aangehouden nadat zij in het winkelgebied van het centrum op strooptocht waren geweest. Een oplettende klant attendeerde beveiligingspersoneel van een kledingwinkel aan de Wagenstraat erop dat twee vrouwen goederen in tassen stopten. Op het moment dat zij de vrouwen aanspraken, bleef één van hen staan terwijl de tweede begon te dreigen en slaan met een paraplu. Beide vrouwen zijn aangehouden en zitten voor verhoor vast op het politiebureau. In de geprepareerde tassen zaten goederen die uit meerdere winkels afkomstig zijn.

Frontaal tegen lantaarnpaal
Den Haag Bij het ontwijken van - vermoedelijk - een eend raakte zondag 9 mei omstreeks 19.00 uur een 42-jarige Hagenaar op de Laan van Leidschenveen met zijn auto de stoeprand. De wagen schoot hierdoor naar rechts, klapte frontaal tegen een lantaarnpaal aan en zat helemaal in elkaar aan de voorkant. Gelukkig droeg het hele gezin de gordel. De bestuurder en zijn 38-jarige vriendin raakten slechts lichtgewond. Hun twee kinderen (5 en 9 jaar) bleven ongedeerd.

Dronken man zwaait met mes
Den Haag Diverse getuigen meldden de politie zondag 9 mei om 21.30 uur dat er een man in de Drebbelstraat aan het zwaaien was met een mes. Hij zou zelfs ramen van woningen hebben bekrast. Politieagenten zagen de 34-jarige Hagenaar in eerste instantie niet meer lopen, maar vonden hem uiteindelijk in tram 15 bij de halte Broekslootkade. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn en is meegenomen naar het politiebureau. Daar werd ook het mes bij hem aangetroffen en kreeg hij een proces-verbaal.

Veel te snel
Leidschendam Een 34-jarige Rotterdammer reed zondag 9 mei om 08.10 uur veel te hard over Rijksweg A4. Een agent in een onopvallende surveillanceauto volgde hem en constateerde dat hij 162 km/u reed. Aangezien de maximum snelheid daar 100 km/u bedraagt, moest de man zijn rijbewijs inleveren.

Tweede poging tot inbraak in twee dagen
Rijswijk - Voor de tweede maal in twee dagen probeerden onbekenden in te breken in een supermarkt aan het Waldhoornplein. Nadat zaterdagochtend 8 mei om 04.00 het alarm afging nadat drie mannen een ruit verbraken om in te breken, was het maandagochtend 10 mei om 03.10 uur weer raak. Een getuige hoorde het alarm afgaan en zag dat twee mannen de houten afdichting van dezelfde ruit hadden vernield. Bij de eerste inbraak gingen de dieven er met een kleine buit vandoor, de tweede keer vingen zij bot. De politie sluit niet uit dat het om dezelfde daders gaat en is op zoek naar getuigen. De twee mannen gingen er na de inbraak op een zilverkleurige scooter vandoor. Hebt u iets gezien dat kan helpen bij het opsporen van de daders of heeft u informatie die het onderzoek zou kunnen helpen? Belt u dan met de recherche van Bureau Rijswijk via nummer 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan naar M. op 0800-7000.

Politie zoekt getuigen overval
Delfgauw - Drie tot nu toe onbekende personen overvielen zondag 11 mei omstreeks 22.15 uur een fast food zaak aan het Gouden Rijderplein. De drie bedreigden het aanwezige personeel met een wapen en zagen kans geld mee te nemen. Alle drie de daders droegen een bivakmuts en donkere sweaters. De daders zijn vermoedelijk weggelopen over de brug in de richting van de Kreekrug.
Bent u getuige geweest van deze overval of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Pijnacker-Nootdorp via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.