Gemeente Binnenmaas

Schade door vandalisme

Schade door vandalisme levert de gemeente ieder jaar weer een aanzienlijke kostenpost op. In het merendeel van de gevallen concentreert de schade zich rond om scholen, verenigingsgebouwen, pleinen en sportvelden. Vooral ruiten, speeltoestellen, straatmeubilair en verkeersborden moeten het ontgelden. Ook graffiti komt herhaaldelijk voor. In de maand februari leverde vandalisme de gemeente een kostenpost op van 1325 euro voor zaken als graffiti en ingegooide ruiten. Voor maart staat de teller op ruim 1000 euro.

Naast deze zaken was er in de maand februari een forse kostenpost bij basisschool de Pijler in Puttershoek. Door een aangestoken brand ging een magazijn met leermiddelen verloren. De schade bedroeg zon 18.000 euro. Daarvan kan 13.000 euro worden verhaald op de verzekering van de gemeente. Maar de resterende 5000 euro is een eigen risico.

De gemeente verhaalt waar mogelijk de schade op de veroorzakers. In de bovenstaande gevallen is echter geen dader bekend en komt een bedrag van 7325 euro voor rekening van de gemeente. De gemeente vraagt haar inwoners dan ook om de ogen open te houden en vandalisme te melden. Is de dader nog in de buurt, bel dan 112. In andere gevallen kunt u bellen met het Meldpunt M. (Meld Misdaad Anoniem) via tel. 0800 - 7000.