Sporters steunen campagne MeeDoen voor dak- en thuislozen

10/05/2010 10:18

Federatie Opvang

Rick Hoogendorp (ADO Den Haag) en Jean-Paul de Jong (oud speler FC Utrecht) steunen de campagne MeeDoen van de Federatie Opvang. Zij geven hiermee aan supporter te zijn van cliënten van de maatschappelijke opvang uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht die op 10 mei met elkaar gaan sporten op het strand in Scheveningen.

Het meerjarenprogramma MeeDoen maakt het voor kwetsbare mensen mogelijk, om elkaar via onder andere sport te ontmoeten, zich beter te voelen en actief mee te doen aan maatschappelijke activiteiten. Onder de term MeeDoen valt een groot aantal verschillende activiteiten. De Federatie Opvang richt zich op op drie pijlers in MeeDoen: Sport & Bewegen, Activering & Werk en Zingeving en Cultuur.

Ook Jessica Blaszka, Europees kampioen worstelen en Jan Loffeld, topscheidsrechter worstelen, steunen de campagne. Olympisch zwemkampioenen Marleen Veldhuis en Inge Dekker gingen de sporters voor in de campagne 'Ja, ook wij zijn supporter van Sport en Bewegen van de cliënten in de maatschappelijke opvang en vrouwenopvang'. Met de ecardactie met bekende Nederlandse sporters, wil de Federatie Opvang gemeenten, organisaties en instellingen aanmoedigen om werk te maken van een bewegingsprogramma op lokaal niveau voor kwetsbare mensen.

In regio's in heel Nederland vinden evenementen plaats, om aandacht voor Sport en Bewegen voor kwetsbare mensen te promoten. Op maandag 10 mei gaan cliënten van de maatschappelijke opvang uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht met elkaar sportief 'de strijd' aan op het strand van Scheveningen (14:00 - 16:00 uur, Strandtent Buiten: Zwarte Pad 67, Den Haag).

Later dit jaar worden in augustus de Social Inclusion Games gehouden in de kampioenenregio Twente. In de zomer van 2010 komen 1500 deelnemers uit heel Europa naar Nederland, voor een evenement waarbij sporten voor kwetsbare groepen uitgangspunt is. Naast bestaande sporten worden bijzondere vormen en combinaties van sporten ingezet, om iedereen optimaal mee te kunnen laten doen.

Voor de cliënten van instellingen voor maatschappelijke opvang en beschermd en begeleid wonen, is er dikwijls sprake van een slechte gezondheid gecombineerd met een ongezonde levensstijl. Voor slachtoffers van huiselijk geweld gaat het om het verbeteren van de gezondheid na traumatische ervaringen. Het programmaonderdeel Sport en Bewegen heeft tot doel de fysieke en mentale gesteldheid en de kwaliteit van leven van kwetsbare mensen, te verbeteren.

Federatie Opvang

De Federatie Opvang is de brancheorganisatie voor instellingen van de maatschappelijke opvang, begeleid & beschermd wonen en vrouwenopvang. De maatschappelijke opvang en vrouwenopvang ondersteunen mensen in een maatschappelijk kwetsbare of onveilige situatie. Het gaat daarbij onder meer om opvang en ondersteuning van dak- en thuislozen, slachtoffers van huiselijk geweld, tienermoeders, slachtoffers van mensenhandel, ex-gedetineerden en zwerfjongeren.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.opvang.nl