Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 10-05-2010

Politie haalt dronken bestuurders van de weg

TILBURG - De politie heeft afgelopen nacht drie automobilisten van 37, 38 en 43 jaar, afkomstig uit Tilburg en Schiedam aangehouden voor het rijden onder invloed. Op de Conservatoriumlaan zagen agenten een auto op de weg staan met daarin de 38-jarige man. Ondanks zijn pogingen weg te rijden lukte het hem niet. De auto was omringt met een witte rookwolk doordat hij voortdurend gas gaf. Tijdens het aanspreken bleek hij onder invloed te verkeren. In de Predikherenlaan controleerden agenten een 37-jarige automobilist. Bij hem wees een ademtest uit dat hij 605 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Beiden mochten hun rijbewijs op het bureau achterlaten.
Op de Zwartvenseweg hielden agenten rond 02.30 uur de 43-jarige man aan. Ondanks zijn medewerking lukte het de man niet een ademtest af te leggen. Daarom werd van hem bloed afgenomen. De schiedammer bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Vader opgepakt na mishandeling

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in de Bartokstraat, rond de klok van 17.00 uur een Tilburgse vader aangehouden voor mishandeling. Zijn zoon kreeg in een speeltuintje in de omgeving een woordenwisseling met een 13-jarige Tilburgse jongen. De woordenwisseling mondde uit in wat trek- en duwwerk. Hierop kwam de vader van de jongen verhaal halen en duwde de 13-jarige jongen naar achteren. Het slachtoffer kwam daarbij ten val en stootte zijn hoofd. De politie werd gealarmeerde die een onderzoek instelde. Agenten troffen de vader korte tijd later aan. Op het bureau bekende hij de jongen geduwd te hebben. Voorzien van een boete van 260 euro mocht hij na verhoor vertrekken.

Automobilist bijna vijf maal de toegestane hoeveelheid alcohol

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in de Bellinistraat een 44-jarige automobilist aangehouden. Agenten controleerden rond 17.30 uur de auto waarin de man reed. Tijdens het aanspreken roken de agenten een sterke alcohollucht. Een ademtest op het bureau wees uit dat de man bijna vijf maal de toegestane hoeveelheid aan alcohol overschreed. Hij had 1015 ug/l aan alcohol in zijn bloed. Onderzoek wees uit dat de bestuurder al eerder opgepakt was voor het rijden onder invloed. Hij had al een ontzegging tot juli 2010.

Bijrijder opgepakt na bedreiging

TILBURG - Surveillerende agenten controleerden gistermiddag rond de klok van 15.30 uur in de Saturnusstraat de inzittenden van een auto. Aanleiding daartoe was dat de auto eerder een rood verkeerslicht genegeerd had. Tijdens het aanspreken van de bestuurder rende hij weg. Ook de 22-jarige bijrijder, een bekende veelpleger, wilde vluchten. Toen dat niet lukte bedreigde hij een agenten woordelijk met de dood. Hij is aangehouden. Een 18-jarige vrouw die zich in de directe omgeving ophield bemoeide zich met de aanhouding. Ze kon zich niet legitimeren waarop ook zij mee moest. De bestuurder werd in de omgeving niet meer aangetroffen. Wel vonden agenten een tasje met daarin enkele
merkzonnebrillen. Onduidelijk op dit moment is waar deze brillen vandaan komen. De politie stelt een onderzoek in naar de afkomst van de brillen en de bestuurder. De 22-jarige man is op het bureau in verzekering gesteld.

Politie vordert rijbewijzen in van snelheidsovertreders

ESBEEK / HILVARENBEEK - De politie heeft gisteren, tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg in Esbeek en de Tilburgseweg in Hilvarenbeek, van vier automobilisten het rijbewijs ingevorderd. Op de Provincialeweg reden twee automobilisten uit Hilvarenbeek (22 jaar) en Oostende (49 jaar) meer dan 50 kilometer per uur te hard. Op de Tilburgseweg waar 60 km/uur gereden mocht worden reden een 26-jarige automobilist uit Biest houtakker en een 53-jarige automobilist uit Tilburg beiden 138 km/uur, een overschrijding van 78 km.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 10-05-2010 10:52 | © Regio Midden en West Brabant |