Politie Drenthe

Maandag

Provincie Drenthe, 10-05-2010

Aanhoudingen voor poging diefstal

Ommen, Coevorden De politie heeft in de nacht van zondag 9 op maandag 10 mei op de N34 ter hoogte van Coevorden twee mannen van 21 en 41 jaar uit Deventer aangehouden voor een poging diefstal van een aanhangwagen in Ommen. Rond 1.30 uur werd de politie gebeld door een alerte getuige die had gezien dat twee mannen op de Hardenbergerweg een aanhangwagen wilden stelen. De politie ging daarop ter plaatse, maar de mannen hadden ondertussen de aanhangwagen in dezelfde straat achtergelaten en waren er vandoor gegaan. Informatie over het kenteken en het merk van de auto werd meteen doorgegeven aan agenten in de omgeving en het politiekorps in Drenthe. Daardoor konden de mannen alsnog worden aangehouden. In de auto troffen agenten inbrekersgereedschappen aan. De verdachten zijn overgedragen aan Politie IJsselland. Er wordt onderzocht of de twee verdachten in aanmerking komen voor andere soortgelijke diefstallen.

(2010044245). De woordvoering over deze zaak wordt gedaan door de politie IJsselland, via telefoonnummer 038-4963891.

Te hard rijden
ZUIDLAREN Agenten hebben zondagavond het rijbewijs ingevorderd van een 35-jarige man uit Roden. De man werd aangehouden omdat hij, na correctie, met een snelheid van 130 km/uur reed over de N386 bij Zuidlaren.

Rijden onder invloed
TYNAARLO De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 24-jarige man uit Groningen aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man werd op de A28 bij Tynaarlo aangehouden, nadat hij met zijn voertuig tegen een middengeleider was gebotst. Het voertuig raakte zwaar beschadigd. De verdachte blies op het bureau 595 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Diefstal snorfietsen

ASSEN Tussen zaterdag 8 mei 23.30 uur en zondag 9 mei 7.30 uur zijn uit een tuin aan de Sluisstraat twee snorfietsen gestolen. Het gaat om een groen/zwarte Gilera en een paarse Gilera. Beide voertuigen waren afgesloten met een slot en stonden in een tuin, omheind door schuttingen. Mensen die iets bijzonders hebben gezien, worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Man aangehouden wegens huiselijk geweld
HOOGEVEEN Agenten hebben zondagmiddag een 42-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 38-jarige vriendin in een woning in Hoogeveen. Hij zou haar onder meer in haar gezicht hebben geslagen. De man is ingesloten voor verhoor.

Vijftal aangehouden wegens inbraak in leegstaande boerderij

ZANDBERG De politie heeft zaterdagavond een 14-jarige jongen, een 17-jarige jongen en een 30-jarige man (alledrie uit Ter Apelkanaal) en een 33-jarige man uit Ter Apel en een 17-jarige jongen uit Stadskanaal aangehouden op verdenking van inbraak in een leegstaande boerderij aan de Schaapsbergweg. Ze zouden diverse goederen hebben weggenomen. Allen zijn ingesloten voor verhoor.

Woninginbraken

DALEN In de nacht van zaterdag op zondag heeft er aan de Hoofdstraat in Dalen een woninginbraak en een poging tot inbraak plaatsgevonden. Ook in een woning aan de Kruisstraat is ingebroken. Via de achterzijde van de panden werd ingebroken en de woningen werden doorzocht. De buit bestond uit geld, sieraden, een computer en persoonlijke papieren. De politie doet nader onderzoek naar de inbraken.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.