Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 mei 2010

Ongeval met dodelijke afloop

Enschede

Bij een ongeval in een vleesverwerkingsbedrijf in Enschede is een medewerker van het bedrijf om het leven gekomen.

Maandagmorgen 10 mei omstreeks 05.35 uur werd gemeld dat in een vleesverwerkingsbedrijf aan het Lentfert in Enschede, een ernstig ongeval had plaatsgevonden. Toen de politiemensen terplaatse kwamen werd geconstateerd dat er in het bedrijf een ongeval had plaatsgevonden waarbij een medewerker van het bedrijf, een 19-jarige jongen uit Westerhaar, betrokken was. Als snel bleek dat het slachtoffer aan zijn verwondingen was overleden.

De politie stelt, samen met de arbeidsinspectie, een onderzoek in naar de oorzaak van dit tragische ongeval. (2010....)

Man aangehouden voor discriminatie stadswachten

Haaksbergen

Een 28-jarige man uit Apeldoorn werd zondag 9 mei aangehouden, omdat hij twee stadswachten had gediscrimineerd. In verband met de Meimarkt in Haaksbergen waren stadswachten ingezet voor het regelen van het verkeer. Op de Markt wilde de 28-jarige met zijn auto doorrijden door een afgezette straat. Hierbij discrimineerde de man de twee stadwachten. Hij werd aangehouden door de politie en verhoord. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2010041364)

Snorfietser gewond na aanrijding

Losser

Een 28-jarige snorfietser uit Enschede raakte zondagmiddag 9 mei gewond na een aanrijding met een automobilist in Losser.

Zondagmiddag 9 mei omstreeks 16.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Hogeboekelweg in Losser. Een 22-jarige automobilist uit Losser reed op de Hogeboekelweg, gaande in de richting van de Broekhoekweg. Een 28-jarige snorfietser uit Enschede reed over de Nitertweg en sloeg rechtsaf de Hogeboekelweg op. Dit werd niet op tijd opgemerkt door de 22-jarige automobilist. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 28-jarige raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010041419)

Inbraak in Almelo, politie zoekt getuigen

Almelo

Tijdens een inbraak in een bedrijf aan de Virulyweg in Almelo is voor een groot bedrag aan goederen en gereedschap meegenomen. De politie zoekt getuigen.

Zondag 9 mei tussen 11.00 uur en 20.30 uur werd ingebroken bij een bestratingbedrijf aan de Virulyweg in Almelo. Er werden enkele computers, geld, vier trilplaten en gereedschappen weggenomen. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de inbraak. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Almelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010041446)

Dronken automobiliste raakt rijbewijs kwijt na eenzijdige aanrijding

Enschede

Een 19-jarige automobiliste uit Enschede raakte maandag 10 mei haar rijbewijs kwijt, omdat zij onder invloed van alcohol een auto bestuurde en een eenzijdige aanrijding veroorzaakte.

In de nacht van zondag 9 mei op maandag 10 mei omstreeks 00.15 uur zag een 51-jarige automobilist uit Losser een auto in de sloot langs de Lonnekerweg liggen. De automobiliste zat nog in de auto en werd door de 51-jarige uit de auto geholpen. Omdat het vermoeden bestond bij de politie dat de automobiliste, een 19-jarige Enschedese, alcohol genuttigd had, werd de vrouw voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,38 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2010041480)

Drie inbrekers aangehouden

Enschede

Een 30-, 31- en 32-jarige man, allen afkomstig uit Enschede, werden in de nacht van zondag 9 mei op maandag 10 mei aangehouden, omdat zij betrokken waren bij een inbraak in een kapsalon aan het G.J. van Heekstraat in Enschede. Een oplettende getuige zag omstreeks 23.45 uur drie mannen inbreken en schakelde direct de politie in. Toen de politie arriveerde troffen zij een 30- en een 31-jarige verdachte aan. Een derde persoon was er snel vandoor gegaan. De politie ging uitkijken naar de derde verdachte. Even later troffen agenten op de Lambertus Buddestraat de derde verdachte aan. Alle drie zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010041477)