Gemeente Soest

Soest op weg naar een duurzame toekomst

10 mei 2010

Afgelopen periode heeft de gemeente Soest samen met inwoners, lokale organisaties en ondernemers hard gewerkt aan de totstandkoming van een nieuw duurzaamheidsplan.

Hiermee wordt de route aangegeven die Soest de komende vier jaar wil gaan volgen op het gebied van duurzaam wonen, werken en leven. De gemeente wil dit duurzaamheidsplan graag presenteren aan haar inwoners, lokale ondernemers en organisaties.

De gemeente Soest heeft ervoor gekozen om aan de hand van de thema's wonen, leven, werken en de gemeentelijke organisatie een duurzaamheidsplan op te stellen. Met de input van een burgerenquête, een startbijeenkomst en verschillende themasessies met inwoners en lokale organisaties is dit duurzaamheidsplan tot stand gekomen.

Per thema zijn doelstellingen geformuleerd die de gemeente samen met haar inwoners, ondernemers en organisaties wil bereiken.

U kunt dit bestand downloaden met de Acrobat Reader. Duurzaamheidsplan

Inloopavond 25 mei

Op dinsdag 25 mei organiseert de gemeente Soest een speciale inloopavond. Tijdens deze avond wordt aan de hand van de thema's wonen, werken, leven en gemeentelijke organisatie nog een extra uitleg gegeven over de doelstellingen die in het duurzaamheidsplan geformuleerd zijn. Ook is het die avond nog mogelijk een reactie te geven op het duurzaamheidsplan.

De inloopavond duurt van 19.30 tot 21.30 uur en vindt plaats in het gemeentehuis van Soest aan het Raadhuisplein. Belangstellenden zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Na deze inloopavond neemt de gemeenteraad van Soest een definitief besluit over het duurzaamheidsplan. Het is bedoeling dat het duurzaamheidsplan tijdens de raadsvergadering van 24 juni behandeld wordt.