Stadsdeel Amsterdam Centrum



---

Staking Reiniging Amsterdam

4 mei 2010

Vanaf 6 mei tot en met 12 mei staken de reinigingsdiensten van de gemeente Amsterdam. Op donderdag 13 mei (hemelvaartdag) wordt het werk weer hervat.

De vakbonden hebben aangegeven dat de gemeentereiniging en de handhavers in de openbare ruimte van 6 tot en met 12 mei het werk neerleggen in heel Amsterdam. Dit betekent onder andere dat huisvuil van bewoners en afval van ondernemers niet opgehaald wordt gedurende deze hele week. Prullenbakken op straat en ondergrondse containers worden ook niet geleegd en de afvalpunten zijn gesloten.

Tijdens de staking zijn ook de afvalpunten (www.afval.amsterdam.nl) gesloten.

Wat kunt u doen?

Bewoners en ondernemers willen wij vragen rekening te houden met de staking. Wilt u iets doen dan kan dit op de volgende wijze:
* Houd uw huisvuil en/of bedrijfsafval zo veel mogelijk binnen tijdens de stakingsweek.

* Verder vragen wij ondernemers en bewoners extra te letten op een schone en toegankelijke omgeving rondom hun zaak, in hun straat.
* Mensen die Amsterdam bezoeken vragen wij om zoveel mogelijk afval weer mee naar huis te nemen om de prullenbakken op straat te ontzien.

Calamiteitenteam

Gedurende de hele stakingsweek is per stadsdeel een calamiteitenteam beschikbaar. Een calamiteitenploeg bestaat uit een veegwagen en minimaal twee personen. Deze teams kunnen in geval van acute nood door de hele stad worden ingezet

Op donderdag 13 mei (hemelvaart) wordt het werk weer hervat met extra materieel en menskracht.

Meer informatie over de staking en CAO onderhandelingen: www.amsterdam.nl

---