Landelijke Studenten Vakbond


Persbericht: Lancering Kieswijzer

Op maandag 10 mei 2010 van 12:00 - 13:00 uur lanceren de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb), het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO)en de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV) www.studentenkieswijzer.nl. Deze lancering zal plaatsvinden in het Atrium van De Haagse Hogeschool in Den Haag. Hierbij zullen diverse politici aanwezig zijn waaronder staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (CDA), Marianne Thieme (PvdD), Boris van der Ham (D66), Sharon Dijksma (PvdA), Jasper van Dijk (SP) en Jesse Klaver (GroenLinks).

De studentenkieswijzer is een website speciaal voor studenten, aankomende studenten en iedereen die geïnteresseerd is in het hoger onderwijs. Door middel van het beantwoorden van achttien stellingen kan iedereen zijn mening over het hoger onderwijs vergelijken met de standpunten van alle politieke partijen die nu in de Tweede Kamer vertegenwoordigd zijn.

Na de lancering zullen de aanwezige politici en studenten de kieswijzer invullen. Hierbij bestaat tussen 12.00u - 13.00u de mogelijkheid tot het nemen van foto's en het houden van interviews met de aanwezigen. Iedereen is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De locatie van de lancering is: Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN, Den Haag. Wilt u bij deze bijeenkomst aanwezig zijn en video-opnames maken, dan wordt u verzocht dit aan te geven bij De Haagse Hogeschool.

Dennis Wiersma, vice-voorzitter van de LSVb: "Bij een normale kieswijzer mag je al van geluk spreken als er één stelling over het onderwijs gaat, laat staan over het hoger onderwijs. Om studenten een helpende hand te bieden, hebben wij gekozen voor de studentenkieswijzer." "Dit is een perfecte manier voor studenten om te zien wat partijen echt met het hoger onderwijs van plan zijn", aldus ISO-voorzitter Henno van Horssen. "Wij roepen alle studenten en andere geïnteresseerden op om de studentenkieswijzer in te vullen en er voor te zorgen dat hun stem bij de juiste partij terecht komt!", aldus Anne Muyres, Praeses der Landelijke Kamer van Verenigingen.