Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
10 mei 2010

Zes studentenhuizen strijden nog om titel 'Studentenhuis van het Jaar 2010'

De zes studentenhuizen die nog in de race zitten om de titel 'Studentenhuis van het Jaar 2010' zijn bekend. De Studentenhuis van het Jaar verkiezing wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd door Studenten.net. Twintig huizen schreven zich in, waarvan er nu zes overgebleven zijn na een online stemperiode.

De deelnemende huizen gaven in hun profielen antwoord op vragen als 'hoeveel kratten bier drinken jullie per week', 'is er een schoonmaakrooster aanwezig' en 'gemiddeld aantal studie-uren per week'. Cameraploegen van Studenten.net's StuTV gaan de komende week de zes huizen filmen en gaan het huis door met camera en blacklight om te kijken of ze aan criteria als 'aantal artikelen over datum in koelkast', hoeveel afwas er nog staat en hoe schoon hun GK (gezamenlijke kamer) bedden en badkamer zijn.

De zes huizen die nog in aanmerking komen voor de titel zijn:

Studentenhuis 'De Paap'
Deventer

Studentenhuis 'De Engelenbak'
Delft

Studentenhuis 'Huize de Boskamp'
Enschede

Studentenhuis 'Casa Gelkinge'
Groningen

Studentenhuis 'HW88'
Leiden

Studentenhuis 'Heerensociëteit in den Blaauwen Besch' Leiden

De profielen van de zes huizen in de finale zijn hier te vinden: www.studentenhuisvanhetjaar.nl/stand

Jurering
Bezoekers van de website bepalen door online stemmen wie de winnaar is. De filmcrew van Studenten.net beoordeelt aan de hand van een lijst met (o.a. eerder genoemde) criteria de huizen. Door een indexering krijgt het huis met het hoogste cijfer een x aantal extra stemmen toegewezen. Het ultieme studentenhuis heeft geen brandschone keuken, maar wel een goede drankvoorraad in huis, bijvoorbeeld.

Finalefeest
De bekendmaking van het winnende huis zal op donderdag 20 mei plaatsvinden in de nieuwe club AIR in Amsterdam. Naast de bekendmaking van het Studentenhuis van het Jaar, zal ook de Student van het Jaar/Student of the Year bekend worden gemaakt en zal de Sloggi Studentenbillen Award worden uitgereikt. Naast de uitreiking van de StudentenAwards zal (student) dj Monte Christo (Dance4life, Q-day Lindengracht, Groove-a-licious) de avond aan elkaar draaien. Na elven zullen tijdens het reguliere programma van club AIR dj's Meester Moeilijk & Sjonnie Disco, Riptide, Freddy Spool en Wannabe A Star de avond afsluiten.

Het complete programma is hier te vinden: www.studentenawards.nl/finalefeest

Prijzen
De huizen strijden niet alleen om de titel 'Studentenhuis van het Jaar 2010', maar winnen ook een huisfeest gesponsord door REVU t.w.v. ¤1000, een jaarabonnement op REVUU, een drankvoorraad en keukenartikelen van Princess.


- einde persbericht -

Over Studenten.net
De organisatie van de Studentenhuis van het Jaar verkiezing is in handen van Studenten.net en wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd. Studenten.net is sinds 1998 de grootste online community voor hbo- en wo-studenten en heeft op dit moment ruim 278.000 leden en meer dan 20.000 bezoekers per dag. Moederbedrijf All4Students BV is uitgever van bepalende internettitels als Studenten.net, Studentenbaan.nl, Stages.nl en Studentenkamers.nl. Op de sites kunnen studenten onder meer terecht voor bijbanen, stages, kamers, kortingen, prijsvragen, reizen en informatie over studie, carrière en vrije tijd.



Ingezonden persbericht