Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 10-05-2010

Zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol

ST WILLEBRORD: De politie heeft vannacht omstreeks 03.00 uur op de Roosendaalseweg een 44-jarige man uit St. Willebrord betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 730 ugl, terwijl 220 ugl het maximum toegestane percentage is. Na zijn aanhouding bleek dat het rijbewijs van de bestuurder in september 2008 was ingenomen, omdat de bestuurder toen ook al betrapt werd op het rijden onder invloed. Hij krijgt nu dus ook een proces-verbaal omdat hij een auto bestuurde, terwijl zijn rijbewijs ongeldig is verklaard.

Dronken man uit twee cafés gezet en opgepakt door de politie

ETTEN-LEUR: Een 43-jarige dronken man uit Schoten is zondagavond omstreeks 21.20 uur door de politie op de Markt aangehouden omdat hij niet voldeed aan de vordering om te vertrekken. De man was eerder op de avond al door een politieman aangesproken en gewaarschuwd nadat hij uit een café was gezet op de Markt. Een paar uur later werd de man ook vanwege zijn gedrag door de uitbater van een ander café uit de zaak verwijderd. De man stond te tollen op zijn benen van de alcohol. Toen de agenten hem aanspraken begon hij te schreeuwen. Na drie vorderingen werd hij aangehouden.

Betrokkene verkeersongeval kijkt te diep in het glaasje

ZUNDERT: De afwerking van een Kop-staart verkeersongeval is voor een 51-jarige man uit Zundert geëindigd op het politiebureau. De man reed met zijn auto op de Bredaseweg ter hoogte van de discotheek. De auto die voor hem reed remde af en stopte omdat diens voorganger afremde om af te slaan. De 51-jarige man had dit te laat in de gaten en kon niet meer op tijd tot stilstand komen en botste met zijn auto tegen de auto voor hem, die doorschoof tegen de auto die gestopt was om af te slaan. De 51-jarige automobilist bleek onder invloed te zijn van alcohol. Hij blies 355 ugl, hij had naar eigen zeggen thuis twee flesjes Trappist bier gedronken. Hij krijgt een proces-verbaal.

'Ik heb het koud, maar jij ook'

BREDA: Een 45-jarige in Chaam verblijvende man is zondagavond in Breda aangehouden ter zake huiselijk geweld. Hij zou zijn ex vriendin en een andere vrouw die in de woning was bedreigd hebben. Ook had hij de voorruit van de auto van zijn ex vriendin vernield. Hij had het namelijk zonder zijn jas erg koud en vond dat zijn ex dat ook maar moest ondervinden.

De man was naar de woning van zijn 48-jarige ex vriendin gegaan in de wijk Fellenoord. Hij verblijf na de breuk in Chaam en wilde bij zijn ex een jas ophalen omdat hij het zo koud had. Volgens zijn ex-vriendin en een andere vrouw die (40) die in de woning aanwezig was, stormde de verdachte nadat was open gedaan naar binnen. De twee vrouwen probeerden hem weer naar buiten te dirigeren. Daarbij had hij de vrouwen volgens hen bedreigd. Ook had hij de vriendin van zijn ex geschopt. Buiten sloeg hij de voorruit van de auto van zijn ex vriendin in. Die vernieling gaf hij aan het bureau toe. Hij zei daarover: "Ik ben naar buiten gelopen en
dacht bij mezelf. Ik heb het koud maar jij ook en toen heb ik de voorruit van haar auto kapotgemaakt. "

Bewoners wakker door gestommel inbrekers

ULVENHOUT: Vannacht is ingebroken in een woning aan de Bosrand. De bewoners werden omstreeks 02.15 uur wakker door gestommel. Een van hen sprong direct uit bed en ging naar beneden. De inbreker was er vandoor gegaan. Hij had naast de voordeur een gat geboord in het raam, waardoor de hendel geopend kon worden. Er is alleen een portemonnee uit gemaakt.

Inbrekers nemen auto en TV mee

ETTEN-LEUR: Bij een woninginbraak aan het Den Uylhof is een flatscreen televisie buit gemaakt. De inbrekers vonden echter ook de autosleutels en hebben daarmee een Fiat Seicento, met het kenteken 33-HZ-DS gestolen. De inbraak werd zondagmiddag ontdekt. Er moet nog een uitgebreide aangifte opgenomen worden, waarin ook de wijze waarop de inbrekers toegang hebben verkregen wordt verwerkt.

Bredanaar (17) slachtoffer van straatroof

BREDA: Een 17-jarige Bredanaar is de nacht van zaterdag op zondag op de Waterstraat nabij het theater omstreeks 05.50 uur het slachtoffer geworden van een straatroof. Hij meldde dat vanwege de schrik pas op zondagmiddag aan de politie. Hij vertelde de agenten dat hij op straat liep met zijn telefoon in zijn rechterhand. Hij zag twee blanke mannen op een fiets aankomen. Zij stopten bij hem. Een van hen greep de aangever bij de keel. Ze hebben een telefoon en een portemonnee buit gemaakt. Ze zijn weggefietst in de richting van de fietsenstalling. De aangever had geen uiterlijk letsel, hij vertelde wel problemen te hebben met slikken. Ook was zijn trui gescheurd. De recherche stelt een nader onderzoek in.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 10-05-2010 11:54 | © Regio Midden en West Brabant |