Gemeente Stede Broec

Milieueffectrapport en voorontwerp-inpassingsplan Westfrisiaweg vastgesteld

04-05-2010 Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben op 27 april het inrichtings-milieueffectrapport (MER) aanvaard en het voorontwerp-inpassingsplan Westfrisiaweg vastgesteld. Omwonenden, belanghebbenden en overige betrokkenen wordt de mogelijkheid geboden hierop te reageren.

In 2008 is onder meer op basis van informatie uit het plan-MER het tracé van de N23 Westfrisiaweg vastgelegd in een door alle betrokken partijen goedgekeurd Regioakkoord. Voor het tracé is nu een verfijnder MER opgesteld, het zogenaamde inrichtings-MER, waarin de milieueffecten van de opwaardering van de weg zijn opgenomen en aanvullend onderzoek is gedaan naar onderwerpen als geluid, lucht, externe veiligheid, archeologie, etc. De resultaten van dit onderzoek wegen mee in de besluitvorming over de inrichting van de Westfrisiaweg.

Het voorontwerp-inpassingsplan is de eerste stap in de provinciale bestemmingsplanprocedure. Een bestemmingsplan regelt de gebruiks- en bebouwingsmogelijkheden van gronden en gebouwen in een gebied. Het regelt wat en waar mag worden gebouwd of aangelegd en welke functie is toegestaan. In het geval van de N23 Westfrisiaweg gaat het vooral om de bestemming verkeer.

Na het voorontwerp-inpassingsplan volgen later dit jaar het ontwerp-inpassingsplan en het definitieve inpassingsplan, waarop tevens bezwaar en beroep mogelijk is.

Uw reactie

Met ingang van 10 mei tot 21 juni 2010 liggen de stukken ter inzage en kan een inspraakreactie/zienswijze worden gegeven. Meer informatie hierover vindt u in de bekendmaking voorontwerp-inpassingsplan en milieueffectrapport Westfrisiaweg. Ook kunt u terecht op de website www.n23westfrisiaweg.nl.

04-05-2010