Haven Amsterdam

Speciale rondvaart Haven Amsterdam weer van start

10 mei 2010

Haven Amsterdam is weer gestart met rondvaarten die specifiek het havengebied aandoen. Dit wordt in samenwerking met rederij De Nederlanden georganiseerd. Tijdens de rondvaart die twee uur duurt, is van alles in het Havengebied te zien en te beleven. Zo zijn ondermeer de Waterlandterminal, het bedrijf Cargill en het overslagbedrijf OBA met de kolenterminal vanaf het water te zien.

Het schip waarmee wordt gevaren is een klein passagiersschip, het Wapen van Amsterdam. Een gids aan boord voorziet de passagiers van allerhande informatie over de historische, economische en nautische aspecten van Haven Amsterdam.

Amsterdam staat als vierde in de top van Europese havens en is de grootste cacaohaven ter wereld. De hoeveelheid goederen die de Amsterdamse haven in- en uitgaat, groeit voortdurend. Olie, granen, kolen en ertsen worden steeds belangrijker, net als cruisevaart en nieuwe duurzame energie.

Slimme haven

Haven Amsterdam wil een slimme haven zijn met als kern duurzame groei. Groei die banen en inkomsten oplevert en zuinig met beschikbare ruimte omgaat. Groei zonder aantasting van de kwaliteit van water, bodem en lucht. Groei waarmee inwoners van Amsterdam het havengebied nog meer gaan waarderen als interessant en aantrekkelijk. Dit wil Haven Amsterdam bereiken door intensieve samenwerking met partners in het bedrijfsleven, stad en regio.

Data

Zondagen: 14 en 23 mei (Eerste Pinksterdag), 6 juni, 4 en 18 juli, 1, 15 en 29 augustus, 12 en 26 september.

Vrijdagen: 14 mei (dag na Hemelvaart), 23 juli en maandag 14 juni.

Voor groepen vanaf 40 personen zijn ook andere data in overleg mogelijk.

Tijd: instappen vanaf 13.45 uur, vertrek 14.00 uur, einde 16.00 uur

Vertrekpunt: steiger 14, achterzijde Amsterdam CS.

Kosten: volwassenen 15,- p.p., kinderen t/m 12 jaar 10,- p.p.

Aanmelden en betalen: via de website van rederij De Nederlanden:

www.denederlanden.com/havenrondvaart-amsterdam, telefoonnummer 020 - 4233006

Meer informatie?

Anja Vonk, persvoorlichter Haven Amsterdam: (020) 523 48 75, anja.vonk@portofamsterdam.nl