Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 10-05-2010

Politie pakt man op na inbraak clubgebouw

RAAMSDONKSVEER - De politie heeft vanmorgen rond 08.30 uur bij een clubgebouw aan de Kloosterweg een 24-jarige inwoner uit Raamsdonksveer aangehouden. Een oplettende getuige meldde dat hij bij aankomst bij het gebouw een openstaande deur en een kapotte ruit aantrof. In het pand zag hij de verdachte waarop hij direct de politie informeerde. Agenten spoedden zich ter plaatse en troffen de verdachte aan. De man is overgebracht naar het bureau waar hij voor onderzoek is ingesloten. Onduidelijk is of er vanuit het gebouw goederen ontvreemd zijn.

Overval kunsthandel Kaatsheuvel in Opsporing Verzocht

KAATSHEUVEL: Het AVRO programma Opsporing Verzocht besteedt morgenavond uitgebreid aandacht aan de overval op een kunstgalerie aan de
Dongenseweg die op donderdagochtend vier maart plaats vond. Bij de overval werden 30 schilderijen van Cornelis Le Mair buit gemaakt.

De eigenaar van de galerie deed omstreeks 11.30 uur open omdat er een man voor de deur stond. Op het moment dat hij de deur opende, stormden naast deze man nog drie overvallers de zaak binnen. Deze overvallers waren kennelijk uit een donkerblauwe bestelbus die voor de deur stond gesprongen. De galeriehouder werd door de overvallers bedreigd met een mes. Hij kreeg schoppen en klappen. De overvallers hebben 30
schilderijen van Cornelis Le Mair buit gemaakt. In de uitzending worden verschillende gestolen schilderijen getoond. Ook wordt het signalement van een van de overvallers uitgebreid doorgenomen. Eerder werd in het opsporingsprogramma Bureau Brabant al aandacht aan deze zaak besteed.

De uitzending is dinsdagavond om 21.40 uur op Nederland 1 en wordt op woensdag 12 mei om 10.10 uur via Nederland 2 herhaald.

Politie treft luchtbuks, mes en vuisthamer aan

WERKENDAM - De politie trof gisteravond tijdens een controle in een auto een geladen luchtbuks, een mes en een vuisthamer aan. De 19-jarige bestuurder, afkomstig uit Ammerzoden is aangehouden. Tijdens de surveillance zagen agenten rond 21.45 uur op de Westkilweg een auto met daarin twee inzittenden rijden. De agenten zagen dat beide mannen zich bij het zien van de politie verdacht gedroegen. Hierop stelden de agenten een controle in. Tijdens het aanspreken van de bestuurder zag één van de agenten een luchtbuks achter de bestuurdersstoel liggen. Tijdens een vervolgonderzoek troffen de agenten een mes en vuisthamer aan. De wapens zijn in beslag genomen.

Partijtje voetbal loopt uit op een handgemeen

TERHEIJDEN - De politie heeft gistermiddag rond 14.30 uur een 35-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 25-jarige man uit Made een gebroken neus te hebben geslagen. De verdachte is op het bureau ingesloten.

Tijdens een voetbalwedstrijd tussen twee teams aan de Ruitersvaartseweg ontstond er een woordenwisseling tussen twee spelers. Tijdens de ruzie mengden zich meerdere spelers van beide teams bij het conflict. Het 25-jarige slachtoffer die het conflict wilde sussen kreeg tijdens het scheiden van de partijen een kopstoot van één van de spelers van de tegenpartij waardoor een handgemeen ontstond. Nadat beide partijen gescheiden waren lukte het de 35-jarige verdachte het slachtoffer alsnog een klap in het gezicht te geven waarbij het slachtoffer op de grond viel. Ten gevolge van de klap liep hij een neusfractuur op.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 10-05-2010 12:49 | © Regio Midden en West Brabant |