Gemeente Nijefurd


Concept Gemeentelijk Verkeer en Vervoerplan

Onze maatschappij wordt gekenmerkt door veel verplaatsingen van mensen tussen huis, werk, school, winkel, sport, recreatie en diverse andere bestemmingen. Deze verplaatsingen vinden vooral plaats met de auto, maar ook lopend, per fiets, per vrachtauto, per landbouwvoertuig of per openbaar vervoer. Deze verkeersstromen geven een aantal knelpunten, zoals verkeersonveiligheid, ontbrekende fietsverbindingen, sluip(zwaar)verkeer, ontbreken van openbaar vervoervoorzieningen, overlast op de omgeving door hoeveelheid verkeer etc.

In het concept Gemeentelijk Verkeer en Vervoerplan (GVVP) zijn de uitgangspunten voor landelijk, provinciaal en gemeentelijk beleid samengevat en getoetst aan de praktijk. In het plan staat een visie op alle bovengenoemde verkeersthema's, waarbij het dan gaat om thema's als:


- Verkeersveiligheid


- Verkeerssnelheden


- Voorlichting en educatie


- Wegencategorisering


- Fietsbeleid


- Openbaar vervoer


- Goederenvervoer


- Landbouwverkeer


- Parkeerbeleid


- Vaarwegenbeleid

Ter inzage/reactie

Het concept GVVP ligt na de dag van de bekendmaking (11 mei 2010) zes weken ter inzage op het gemeentehuis te Workum en kunt u het GVVP hieronder downloaden.

Binnen deze termijn kunt u schriftelijk reageren op het concept GVVP via gemeente Nijefurd, t.a.v. de F. Bouma, Postbus 5, 8710 AA WORKUM. relevante downloads

* Concept GVVP.pdf (11,59 MB)

Zie het origineel