Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Jongerenweek IJsselmonde

Sport verbroedert

Van maandag 3 t/m vrijdag 7 mei (m.u.v. 5 mei Bevrijdingsdag) vond in de deelgemeente IJsselmonde de Jongerenweek IJsselmonde plaats. Vier middagen konden kids en jongeren op het terrein aan de Dwarsdijk 80 sporten, bewegen en hun talenten laten zien. Een greep uit de vele activiteiten: bungee jumpen, vertical bike, kano varen, scream machine, voetbal, basketbal, hindernisbaan paintball, workshops graffiti, Hip Hop en Streetdance en clinics Spinning, Waterpolo, duiken en Zumba.

Ondanks de soms slechte weersomstandigheden werd er volop gesport. De officiële aftrap van de jongerenweek werd op 3 mei verricht door Norbert Swaneveld (deelgemeente IJsselmonde), Martin Hoogesteger (Sport en Recreatie) en Gaston Gelissen (Pact Op Zuid), zij gingen de sportieve strijd met jongeren aan in een wedstrijd voetballen.

Aandenken aan jongerenweek
Tijdens de workshop graffiti is aan de deelnemers gevraagd een ontwerp te maken voor een blijvend kunstwerk als aandenken aan de Jongerenweek IJsselmonde met als thema Sport verbroedert. Elf jongeren deden mee, en het ontwerp van Jaday, 12 jaar, is uitgekozen en verder uitgewerkt. Norbert Swaneveld en Martin Hoogesteger hebben op vrijdagmiddag 7 mei hun handtekening geplaatst op het kunstwerk.

De jongerenweek is mogelijk gemaakt door Sport en Recreatie, Pact op Zuid en deelgemeente IJsselmonde. Een aantal jongeren heeft meegeholpen met de organisatie en alle partijen waarderen dit enorm.