Politie Gelderland-Zuid

Bromfietster rijbewijs kwijt

Nijmegen, 10-05-2010 o Een 49-jarige Nijmeegse is maandagochtend rond 9.20 uur in haar woonplaats door de politie aangehouden. De vrouw was als scooterbestuurster betrokken bij een verkeersongeval en wordt verdacht van alcoholgebruik.

Maandagochtend rond 9 uur vond er een aanrijding plaats tussen een scooter en een fietster op de Hatertsebrug. De scooter kwam vanaf de Hatertsebrug en reed in de richting van de Wezenhof. Net over de brug kwam de fietstser vanaf de fietslus de Hatertsebrug op. Deze fietstser moest in de bocht enigszins uitwijken voor een voetgangster die daar liep. Doordat de fietstser daarbij de scooter niet zag, ontstond de aanrijding tussen beiden.

De scooterbestuurster liep een kleine verwonding op aan haar enkel; de fietsbestuurster had last van haar hand en ging zelfstandig naar het ziekenhuis ter controle.

Alcoholonderzoek

Op het politiebureau gaf het ademanalyseonderzoek als resultaat 615 ugl. terwijl het wettelijk maximum 220 ugl. betreft. Het rijbewijs van deze bestuurster is ingevorderd. De vrouw heeft een rijverbod opgelegd gekregen voor de duur van 7 uur. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. (1)

Laatst gewijzigd 10-05-2010 13:20 | © Regio Gelderland-Zuid |