Politie Hollands Midden

Roelofarendsveen - Politie rijdt automobilist klem op A4

Roelofarendsveen, 10-05-2010 o De politie heeft zondag 9 mei rond 01.20 uur een 39-jarige automobilist uit Zoetermeer aangehouden na gevaarlijk rijgedrag op de A4.

Een andere automobilist, een 35-jarige Amsterdammer, reed in de richting van Amsterdam en zag de Zoetermeerder gevaarlijk rijden en vermoedde dat de man dronken was. Toen de Zoetermeerder de vluchtstrook opreed en stopte besloot de Amsterdammer in te grijpen. Hij stopte voor de Zoetermeerder en wilde voorkomen dat deze door zou rijden. De Amsterdammer belde eerst de politie, maar zag dat de Zoetermeerder weer instapte en weer weg wilde rijden. De Zoetermeerder reed op de Amsterdammer af waardoor deze moest wegspringen. De Zoetermeerder is hierna weer de snelweg opgereden gevolgd door de Amsterdammer. Op enig moment stopte de Zoetermeerder en liep op de Amsterdammer af die eveneens was gestopt. Op dat moment kwam de politie waarna de Zoetermeerder er weer vandoor ging.

Omdat de Zoetermeerder zeer langzaam reed en slingerde hebben de agenten met optische signalen achter de Zoetermeerder gereden om het achteropkomende verkeer te waarschuwen voor de lage snelheid. De Zoetermeerder reed over enige afstand wisselend langzaam en hard en had daarvoor meerdere rijstroken en de vluchtstrook nodig. Een agent zag kans de bestuurder klem te rijden en hem tot stilstand te dwingen. Terwijl de agent naar de Zoetermeerder rende om hem uit de auto te halen probeerde deze echter weer weg te rijden door veel gas te geven. De agent kon de Zoetermeerder uit de auto trekken en samen met de melder, de Amsterdammer, onder controle krijgen.