Politie Hollands Midden

Regio - Aanhoudingen na rijden onder invloed van alcohol

Regio, 10-05-2010 o In de regio van de Politie Hollands Midden zijn ook dit weekend weer diverse automobilisten aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. In twee gevallen resulteerde dit in het invorderen van het rijbewijs. In alle gevallen werden rijverboden opgelegd en processen-verbaal opgemaakt

Leiden. Op vrijdagavond 7 mei omstreek 17.25 uur werd bij een alcoholcontrole op de Waardstraat een 27-jarige Leidenaar aangehouden. De op het politiebureau gehouden blaastest resulteerde in een uitslag van 825 ug/l. Vanwege het te hoge promillage werd het rijbewijs ingevorderd en een rijverbod voor de duur van 10 uren opgelegd.

Alphen aan den Rijn. Op de Ortolaanstraat werd op vrijdagavond omstreeks 20.25 uur een 32-jarige inwoner van deze woonplaats aangehouden. De blaastest gaf hier een waarde van 540 ug/l aan. In dit geval kon worden volstaan met een rijverbod van 5 uren en uiteraard ook een proces-verbaal.

Noordwijk. Een 26-jarige man uit Noordwijkerhout werd omstreeks 01.36 uur aangehouden. Nadat hij was overgebracht naar het politiebureau gaf de blaastest een resultaat van 465 ug/l. Omdat hij nog geen vijf jaar in het bezit was van een rijbewijs en derhalve als beginnend bestuurder wordt aangemerkt, werd zijn rijbewijs ingevorderd en een rijverbod voor de duur van 6 uren opgelegd.

De politie controleert met regelmaat voertuiggebruikers op het rijden onder invloed van alcohol. Ook als u besluit uw auto thuis te laten en van een ander vervoermiddel zoals een (brom)fiets gebruik maakt, zal indien het rijden onder invloed wordt aangetoond, het rijbewijs worden ingevorderd.