Gemeente Den Haag

Doe energie op tijdens Solar Days


* Laatste wijziging: 10 mei 2010

Leer op de stadsboerderijen over zonne-energie tijdens de Solar Days.

Op de Solar Days vinden in 2 Haagse stadsboerderijen verschillende activiteiten plaats, zoals:

* Hoe laten planten en dieren hun leven door de zon bepalen. En hoe kunnen kinderen leren klokkijken met de zon?


- Op zondag 9 mei en 16 mei (van 13.00-15.30 uur).
- En op 11,12 en 14 mei (van 10.00-15.00 uur).

Alle kinderen zijn dan van harte welkom bij Stadsboerderij Herweijerhoeve. Ze kunnen daar hun energie kwijt op het Zonne-Energiepad. Een ontdekkingstocht waarin kinderen leren hoe zonne-energie werkt.

* Wilt u zelf meer weten over zonne-energie en zonne-warmtesystemen? Kom dan op zaterdag 15 mei naar Stadsboerderij Landzigt. Om 14.00 uur is daar een presentatie over dit onderwerp. Aanmelden voor de presentatie kan via de e-mail: milieueducatiepo@dsb.denhaag.nl (vermeld in het onderwerp `Solar Days').

Zonne-energie

Solar Days

Solar Days is de meest succesvolle campagne in Europa om het gebruik van zonne-energie onder de aandacht te brengen. In heel Europa worden ruim 4000 evenementen georganiseerd waar de zon de hoofdrol in heeft. Veel bedrijven houden tijdens de Solar Days open huis maar ook bewoners stellen hun huizen open.

Haags klimaat

De gemeente Den Haag doet ook mee met activiteiten tijdens de Solar Days. Het gebruik van zonne-energie sluit namelijk goed aan bij de Haagse ambitie om in 2050 een klimaatneutrale en -bestendige stad te zijn.

Zie ook


* Solar Days