Gordon en Frans Bauer meest irritante Nederlandse artiesten Nederland

10/05/2010 15:10

NL Tracks

AMSTERDAM - 10 mei 2010

Gordon en Frans Bauer zijn de meest irritante Nederlandse artiesten en Nederland duikt het liefst het bed in met Do en Waylon. Men bedrijft graag de liefde op het nummer 'Per Spoor' van Guus Meeuwis. Dit zijn enkele resultaten uit het Nederlandse muziekonderzoek, dat recent is uitgevoerd door www.nltracks.nl. NLtracks is hét online platform voor alle muziek uit Nederland.

Tweehonderd Nederlanders van verschillende leeftijdsgroepen hebben meegewerkt aan het onderzoek, dat diverse muziekthema's behandelt. Zo is gevraagd naar de waardering van de muziek van Nederlandse bodem en de populaire Nederlandse artiesten, maar ook naar welke artiest er een realitysoap zou moeten krijgen en welke Nederlandse artiest het minst geliefd is.

Nederlandse muziek steeds populairder

De waardering voor Nederlandse muziek is groot, zo blijkt uit het onderzoek. 59% van de ondervraagden waardeert Nederlandse muziek met vier punten of hoger, op een schaal van één tot vijf. Bijna de helft van de ondervraagden, 42%, is vaker naar Nederlandse muziek gaan luisteren in vergelijking tot een jaar geleden. De muziek van het rockgenre Anouk/Kane wordt het meest gewaardeerd. Anouk is de Nederlandse artiest waarvan 13% van de respondenten het liefst een realitysoap op televisie zou willen zien. Caro Emerald wordt genoemd als grootste kanshebber voor succes in het buitenland.

Gordon en Frans Bauer meest irritante Nederlandse artiesten

Gordon wordt door 20% van de ondervraagden genoemd als meest irritante Nederlandse artiest. 14% vindt daarbij dat Gordon teveel aandacht in de media heeft gekregen. Daarnaast kent 16% aan Frans Bauer een hoge irritatiefactor toe, mede door zijn reclamecampagne voor een energiemaatschappij. 18% vindt dat Jan Smit teveel media-aandacht heeft gehad, mede door de aandacht rond zijn ex Yolanthe Cabau van Kasbergen. Het meest irritante Nederlandse nummer is volgens de ondervraagden 'Heb je even voor mij?' van Frans Bauer, gevolgd door 'Shalalie' van Sieneke.

Het bed in met Do of Waylon

Het nummer 'Jij Bent Zo' van Jeroen van der Boom wordt bij voorkeur door 8% van de ondervraagden gezongen onder de douche, gevolgd door 7% 'This Is The Moment' van Rene Froger. 22% van de ondervraagden bedrijft de liefde het liefst op het nummer 'Per Spoor' van Guus Meeuwis. De mannelijke ondervraagden duiken het liefst het bed in met Do, gevolgd door Laura Jansen en Anouk. De vrouwelijke ondervraagden kiezen voor Waylon, gevolgd door Jan Smit en Jeroen van der Boom.

EINDE BERICHT


--------------





http://www.nltracks.nl