Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 10 mei

Alkmaar, 10-05-2010 o 15.00 uur

Huiselijk geweld

Hoorn, zondag 9 mei 2010.

Een 25-jarige man uit Hoorn is in de middag in zijn woning aangehouden na een handgemeen met zijn vriendin in het bijzijn van hun kleine kinderen. De man werd in de loop van de avond gehoord. Er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt wegens huiselijk geweld waarna hij is heengezonden.

Kort lontje

Alkmaar, maandag 10 mei 2010.

De politie heeft rond 00.55 uur op de Nieuwlandersingel een agressieve 35-jarige automobilist uit Pijnacker aangehouden. De man uitte rond 00.45 uur zijn woede op enkele voetgangers en gooide een fiets tegen de benen van een man en gaf een vrouw een klap in haar gezicht.

De aanleiding hiervoor was dat de man over de Houttil met hoge snelheid het groepje voetgangers passeerde. Hierbij tikte een vrouwelijke voetganger tegen een zijruit van zijn auto om hem tot kalmte te manen. De man stopte, stapte uit en gooide een fiets naar de benen van een 24-jarige man uit Alkmaar. Een vrouw uit het groepje zei: Doe even normaal waarna de verdachte haar een klap in haar gezicht gaf. De man stapte in zijn auto en reed weg maar uit de groep was de politie al gebeld en het kenteken doorgegeven. Agenten troffen de automobilist aan op de Nieuwlandersingel waar hij kon worden aangehouden. Hij is in verband met het onderzoek voor de nacht opgesloten in een politiecel.

Gewonde na ruzie in pension

Egmond aan Zee, maandag 10 mei 2010.

Zondagochtend rond 05.40 uur heeft de politie twee Letten aangehouden van 26 en 23 jaar oud in een pension aan de Kerkstraat.

Ze hadden een 30-jarige landgenoot mishandeld na een eerder conflict over geluidsoverlast in het pension. Het dronken slachtoffer liep een gebroken kaak op en is opgenomen in het ziekenhuis te Alkmaar. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de zware mishandeling. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld. De Letten werken hier via een uitzendbureau.

Aanhouding na huiselijk geweld

Alkmaar, maandag 10 mei 2010.

Rond 02.30 uur hebben agenten in een woning in Alkmaar een 25-jarige Alkmaarder aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij zijn vriendin in haar huis heeft mishandeld. Dit werd opgemerkt door een getuige die de politie belde. De vrouw was heel blij met de komst van de agenten. Zij was diverse keren geschopt en geslagen en had verwondingen ondermeer aan haar hoofd. De verdachte is opgesloten in een politiecel in verband met een nader onderzoek.

Autobrand

Alkmaar, maandag 10 mei 2010.

Vannacht rond 02.05 uur werd brand ontdekt in een geparkeerde auto aan de Egmonderstraat. De brandweer heeft het vuur geblust maar de auto ging verloren. De politie sluit brandstichting niet uit en stelt een nader onderzoek in.

Brand in garageboxen

Heerhugowaard, maandag 10 mei 2010.

Vannacht rond 04.40 uur werd brand ontdekt in twee garageboxen achter huurwoningen aan de Van Foreestraat. Het vuur was van de ene box naar de ander overgeslagen. De politie ontruimde uit voorzorg zeven woningen. De brandweer heeft het vuur geblust maar de boxen gingen verloren. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Rijbewijs ingenomen na aanrijding

Bergen, zondag 9 mei 2010.

Rond 16.15 uur vond op de Bergerweg een flinke aanrijding plaats waar drie personenautos bij betrokken waren die flinke schade opliepen.

De botsing ontstond omdat een 56-jarige automobilist uit Bergen door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht kwam. Hij reed over de Bergerweg en ging in de richting van Bergen. De bestuurders van twee tegemoetkomende autos, een 46-jarige man uit Noord-Scharwoude en een 66-jarige man uit Bennebroek, moesten remmen en sturen om een frontale botsing te voorkomen maar kwamen hierdoor wel met elkaar in botsing. De 56-jarige man belandde met zijn auto tegen een betonnen brugleuning. Alle bestuurders bleven ongedeerd en hadden geen alcohol gebruikt. Het rijbewijs van de 56-jarige man is ingenomen wegens verkeersgevaarlijk gedrag.

Verwarde man voorgeleid (tevens homepagebericht)

Hoorn, maandag 10 mei 2010.

De 26-jarige man uit Hoorn die vrijdagmiddag 7 mei op de Veemarkt een willekeurige vrouw in haar gezicht sloeg en met een aardappelschilmesje in de borststreek prikte wordt vanmiddag geleid voor de officier van justitie in Alkmaar.

De verwachting is dat de man in bewaring zal worden gesteld en psychiatrische behandeling moet ondergaan. Hij verklaarde afgelopen weekend dat hij een daad moest stellen.

Voordat hij deze vrouw neerstak, trachtte hij in de Sint Jozefstraat te Hoorn een 41-jarige vrouw uit Hoorn neer te steken, maar doordat een wat oudere man zich ermee ging bemoeien, zag de vrouw kans om te vluchten. Deze onbekend gebleven man zou kort daarvoor uit een Connexxion bus gestapt zijn. Het eerste vrouwelijke slachtoffer vluchtte in diezelfde bus, die vervolgens wegreed. Ze had alleen een kras in haar gezicht opgelopen. Enkele omstanders zouden van dit incident getuige zijn geweest.

De verwarde man vervolgde zijn weg naar de binnen stad van Hoorn waar hij op de Veemarkt uiteindelijk instak op een 34-jarige vrouw uit Zwaag.

Ze werd een nacht ter observatie in het ziekenhuis opgenomen maar mocht zaterdag 8 mei naar huis. De beide slachtoffers is slachtofferhulp aangeboden.

Getuigenoproep

De politie vraagt mensen die getuige zijn geweest van één van de incidenten zich telefonisch te melden bij de recherche in Hoorn: 0900-8844.