Gemeente Veldhoven


Persbericht nummer: 2010.055 10 mei 2010

90 aansluitingen zonder stroom
Brand in transformatorhuisje De Run

In een transformatorhuisje aan De Run in Veldhoven heeft vanmorgen brand gewoed. De brand is inmiddels meester. Door de brand zitten 90-95 aansluitingen op De Run zonder stroom. Om 13 uur zal noodstroomvoorziening ter plaatse zijn waardoor alle getroffenen weer stroom hebben. Aan het herstel van de installatie wordt gewerkt.

Om 7:55 uur kreeg de brandweer Veldhoven melding binnen van de brand. Aangezien er een brandbare stof (olie die gebruikt wordt voor koeling) aanwezig was en de spanning nog op het huisje stond heeft de brandweer zich in eerste instantie gericht op voorkoming van verspreiding van de brand naar de omgeving. Door de aanwezige spanning kon er niet direct geblust worden.

Enexis, de eigenaar van het transformatorhuisje, heeft de stroom eraf gehaald zodat de Crash Tender die vanuit Eindhoven gekomen was van afstand het object kon blussen. De brand was kort daarna meester.

MMC
Onder de getroffen objecten was ook het Máxima Medisch Centrum. Zij hebben kort een spanningsdip ervaren maar zijn direct voor korte tijd overgeschakeld op een noodstroomvoorziening. Vrij snel waren zij weer op het gewone net overgeschakeld door een omleiding in het netwerk.