Siemens

Persbericht

201005. 299

Den Haag, maandag 10 mei 2010

Nieuwe ultrasone flowmeter voor de olie-, gas- en petrochemische industrie

mens heeft haar ultrasone clamp-on flowmeter pakket uitgebreid met een zgn. Clamp-on spool piece, die speciaal voor de olie-, gas- en petrochemische industrie is ontwikkeld. De Sitrans FUT1010 beschikt over het unieke TransLoc montage systeem. Met dit nagenoeg onderhoudsvrije en stabiele systeem worden de transducers permanent aan de buitenzijde van de spool piece gemonteerd, zonder in contact te komen met het te meten medium.

Een belangrijk voordeel van deze nieuwe ultrasone flowmeter is dat deze gekalibreerd kan worden om hoge nauwkeurigheden (vloeistof 0,15% en gas 0,2%) te halen. Een ander bijkomend voordeel, vanwege de extern aangebrachte transducers, is dat bij vloeistoffen met een hoog paraffine gehalte er geen verstoppingen of ophopingen kunnen ontstaan waardoor de meter stopt met functioneren. Dit in tegenstelling tot conventionele flowmeters. Het TransLoc montage systeem, dat alleen door Siemens wordt toegepast, staat garant voor geringe onderhouds- en uitvaltijden en daarmee voor lagere bedrijfskosten en een hogere ROI (Return on Investment).

De combinatie van het ultrasone WideBeam-principe gebaseerd op het looptijdverschil principe en een compleet leverbaar meettraject, inclusief de in- en uitstroomsegmenten evenals de flowconditioner, is kalibreerbaar in overeenstemming met de eisen van het American Petroleum Institute (API), de OIML R117 en de American Gas Association (AGA). Dit zorgt er ook voor, dat de meetresultaten die de Sitrans FUT1010 te zien geeft, uiterst nauwkeurig en reproduceerbaar zijn.

De Sitrans FUT1010 wordt in twee varianten aangeboden: een voor gas en een voor vloeistoffen met viscositeiten tot 2800 cSt (centi-stokes). De FUT1010 kan in beide uitvoeringen worden geleverd in diameters van DN100 tot en met D600. Deze diversiteit maakt dat de FUT1010 in een groot aantal applicaties kan worden ingezet o.a. bij procesbewaking, controlemetingen, scheeps- en vrachtwagenverlading etc.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry Automation, Remon Roos
Telefoon: +31 (0)70 333 3495
E-mail: remon.roos@siemens.com

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Persvoorlichting: Bernard H. Bos
Telefoon: +31 (0)70 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com