Politiebond ACP

10 mei 2010

ACP-visie vs politieke verkiezingsprogramma's

Nog slechts enkele weken en dan is het woensdag 9 juni. De dag waarop Nederland een nieuwe Tweede Kamer zal gaan kiezen. Ook voor de politiesector een niet geheel onbelangrijke gebeurtenis. Alle landelijke politieke partijen hebben hun verkiezingsprogramma inmiddels gepresenteerd. Ze besteden daarin onder meer aandacht aan het thema veiligheid. Hoe verhouden de plannen rond dit onderwerp zich tot de visie van de ACP?
Op woensdag 9 juni gaat Nederland weer naar de stembus voor een nieuwe Tweede Kamer. De politieke arena waar uiteindelijk ook de beslissing valt over de toekomst van de politie.

Op woensdag 9 juni gaat Nederland weer naar de stembus voor een nieuwe Tweede Kamer. De politieke arena waar uiteindelijk ook de beslissing valt over de toekomst van de politie.

Voor de ACP, haar achterban en andere collega's is het vooral belangrijk om te weten hoe de verschillende politieke partijen de rol van de politie zien in het waarborgen van de veiligheid. Het mag duidelijk zijn dat de ACP duidelijke ideeën heeft over de toekomst van de politiesector. Nederland is immers gebaat bij een sterke en betrouwbare politie. Rekening houdend met de komende bezuinigingen moet vooral ingezet worden op minder bureaucratie, het terugdringen van de administratieve last, minder politieregio's, een landelijk eenduidige aansturing van de politie en beter op elkaar afgestemde processen.

Geen voorkeur

De ACP heeft geen uitgesproken voorkeur voor welke partijen als grootste uit de verkiezingen naar voren komen. Toch willen we niet zomaar aan de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni voorbij gaan. Daarom werd een korte samenvatting gemaakt van de visie van de ACP. Daarnaast zijn de belangrijkste speerpunten over veiligheid uit de verkiezingsprogramma's van acht grote politieke partijen kort uiteengezet. Klik op de link hieronder voor de betreffende artikelen.


---

Links:
www.acp.nl/verkiezingen2010