VU medisch centrum

Geestkracht en expertise geveild voor gastenverblijven VUmc

7 mei 2010

De zoen van Fernandez bracht 1.400 euro op voor de gastenverblijven Een bijzondere fondsenwervende avond in het Mariott Hotel in Amsterdam, waarbij voornamelijk geestkracht en expertise geveild zijn, heeft 120.000 euro opgebracht. Dit bedrag is bestemd voor inrichting en exploitatie van de gastenverblijven van VUmc. De initiatiefnemers en organisatoren van deze avond waren Saskia van Basten Batenburg en Dries van de Beek, als respectievelijk vrijwilliger en vice-voorzitter van de Stichting Gastenverblijven VUmc.

Op de avond zagen ruim 270 aanwezigen een korte film met persoonlijke verhalen van patiënten en familie, die allen het belang van het logeerhuis en de familiekamers op de afdelingen benadrukten. Alle gasten hadden een tafel of stoel voor deze avond gekocht en zorgden zo voor een prachtige opbrengst waarin ook de verkoop van loten en een korte veiling waren inbegrepen. De traditionele veiling van goederen was grotendeels vervangen door het veilen van geestkracht en deskundigheid van experts. Zo kwamen een voetbalclinic van Edgar Davids onder de hamer, een bezoek met uitleg van Ernst Veen in de Hermitage, een zoen van de zeeleeuw in Artis en voordrachten van diverse hoogleraren, die bij de kopers thuis of in het bedrijf informatie willen geven over hun vakgebied.

De locatie en diner werden volledig door het Mariott Hotel en sponsors aangeboden. Het voltallige personeel bestond uit enthousiaste vrijwilligers; van portier, boekhouder, receptionist tot beveiliging; allen zetten zich deze avond belangeloos in.
De Stichting Gastenverblijven VUmc is de nieuwe naam van de fusie van de stichting Gastenverblijf VU ziekenhuis en de stichting Timeoutkamers. Het is een unieke voorziening voor familie van patiënten die dichtbij hun dierbare willen verblijven.
Bernie Hermes
bron: Tracer