Gemeente Voorschoten

bezoek aan Scoutinggroep

Wethouder Inge Adema brengt bezoek aan Scoutinggroep

080510 padvinders Op zaterdagmiddag 8 mei bracht wethouder Inge Adema een bezoek aan Scoutinggroep Kimball O' Hara aan het Frans Halsplantsoen. Aanleiding van het bezoek was het winnen van de regionale scoutingwedstrijden.

De scouts van Kimball O'Hara hebben acht keer meegedaan aan de regionale scoutingwedstrijden en zeven keer daarvan wonnen ze ook. Dit jaar was weer geen uitzondering, het team 'de Beren' haalde de eerste plaats.Tijdens dit drie-daagse evenement werden de teams o.a. beoordeeld op het bouwen van een tent, het terrein er omheen en werd de kookkunst getest.

Door het winnen van de regionale wedstrijden, maakt het Berenteam van Kimball O'Hara in het Pinksterweekend, van 22 tot 24 mei, tijdens de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW) kans om de titel `Beste Scouts van Nederland' te winnen. De LSW is een jaarlijks evenement waar 650 scouts, winnaars van de Regionale Scouting Wedstrijden, strijden om deze titel.

Tijdens het bezoek kreeg de wethouder een demonstratie vlaggen hijsen, werd er een keuken opgebouwd in de vrije natuur en waren er kinderen druk bezig met het maken van hun eigen kaarsen voor moederdag.
* 10 mei 2010