Politie Kennemerland

nieuwsberichten

Kennemerland, 10-05-2010

Snelheidscontrole
UITGEEST, 9 mei - Politiemensen hebben zondagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg. Hierbij passeerden tussen 13.15 en 16.15 uur 2940 voertuigen de radar. Hiervan reden er 54 sneller dan de toegestane 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 116 km per uur. Alle betrokken bestuurders krijgen hun bekeuring thuis gestuurd.

Bromfietser gewond na ongeval
HEEMSKERK, 9 mei Een 17-jarige jongen uit Beverwijk is zondagmiddag gewond geraakt bij een ongeval. De jongen reed rond 17.00 uur op zijn bromfiets op Wieringen en raakte een paaltje op het fietspad. Hij kwam ten val en kreeg zijn bromfiets boven op zich. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de precieze toedracht van het ongeval.

Motorrijder gewond na ongeval
BADHOEVEDORP, 9 mei Zondagmiddag rond 16.20 uur is op de A9 ter hoogte van Badhoevedorp een motorrijder onderuit gegaan en gewond geraakt. De man is waarschijnlijk tijdens het rijden onwel geworden en tegen de vangrail gereden. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de precieze toedracht van het ongeval.

Man aangehouden voor mishandeling
ZANDVOORT, 9 mei Getuigen meldden zondagavond rond 21.30 uur dat in de Haltestraat een man op straat lag. Het bleek een 56-jarige Zandvoorter die volgens de getuigen was mishandeld door een 46-jarige Zandvoorter die in een café zat. De verdachte was zwaar onder invloed van alcohol. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar is hij ingesloten. De politie onderzoekt wat er precies is voorgevallen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw beroofd van tas
BEVERWIJK, 9 mei Een 46-jarige vrouw uit Beverwijk is zondagavond beroofd van haar tas. De vrouw liep rond 21.00 uur met haar man op de Wijk aan Duinerweg toen een man op een fiets haar tas van haar schouder rukte en ermee vandoor ging in de richting van de Plesmanweg. De verdachte was een blanke man van tussen de 25 en 30 jaar met donkerblond haar. Hij droeg donkere kleding en reed op een hoog model fiets. De politie stelt een onderzoek in en vraagt mogelijke getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Straatschenders aangehouden
HAARLEM, 10 mei Een attente getuige meldde zondagnacht rond 03.00 uur dat drie jongetjes in de Kleine Houtstraat een aantal fietsen omver gooide. Agenten zijn op zoek gegaan naar de verdachten en vonden hen na enig zoeken. De jongens bleken uiteindelijk zeven fietsen tegen de grond te hebben gesmeten. De fietsen waren niet beschadigd. Het drietal straatschenders, Haarlemmers van 18, 19 en 20 jaar, is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar is proces-verbaal opgemaakt tegen hen.

Huiselijk geweld
HAARLEM, 9 mei Politiemensen hebben zondagmiddag in een woning in Schalkwijk een Haarlemse man aangehouden voor mishandeling van zijn zwangere echtgenote. De vrouw meldde zelf dat ze was mishandeld. Ze is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De man is meegenomen naar het bureau. De politie onderzoekt wat er is voorgevallen.

Vrouw gewond na aanrijding
BENNEBROEK, 9 mei Een 41-jarige vrouw uit Haarlem is zondagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw reed rond 13.30 uur op haar fiets over de Bennebroekerlaan. Ze werd ingehaald door een auto met aanhanger. Een beugel van de aanhanger trok de vrouw onderuit en sleepte haar even mee. Ze is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de precieze toedracht van het ongeval.

Man gewond na aanrijding, politie zoekt doorrijder SPAARNDAM, 9 mei De politie zoekt de bestuurder van een auto die zondagochtend rond 09.10 uur een aanrijding heeft veroorzaakt in de Inlaagpolder. Daar is een man uit Spaarndam door de automobilist van zijn fiets gereden en flink gewond geraakt. De automobilist reed ondanks de frontale aanrijding gewoon door en liet het slachtoffer aan zijn lot over. De fietser is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht en had letsel aan zijn been, schouder, ribben en hoofd. De fietser heeft alleen gezien dat het ging om een legergroene auto. Getuigen van de aanrijding worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem, tel. 0900-8844.

Veel bekeuringen bij controles
BEINSDORP/ZWAANSHOEK, 10 mei - Politiemensen hebben in de maand april een flink aantal verkeerscontroles uitgevoerd in Beinsdorp en Zwaanshoek.
In Beinsdorp is 11 keer gecontroleerd op de Venneperweg en de Hillegommerdijk. Hierbij zijn in totaal 41 bekeuringen uitgeschreven waarvan 13 voor het negeren van het verbod voor vrachtwagens om in te rijden en 25 voor het niet dragen van autogordels. In Zwaanshoek is gecontroleerd op de Bennebroekerweg, de Hilegommerdijk, de Bennebroekerdijk en de Spieringweg. Er zijn bij 11 controles 56 bekeuringen uitgeschreven waarvan 47 voor het niet dragen van de gordel en 6 voor niet handsfree bellen.