Nieuw-Vlaamse Alliantie


N-VA kiest jong! (10/05/10)

Uit de kieslijsten voor 13 juni, blijkt duidelijk dat de N-VA durft in te zetten op jonge beloftes. Maar liefst 32 jongeren (onder de 31 jaar) kregen een plaats op de lijst. Jong N-VA voorzitter David Manaigre reageert erg tevreden: De partij toont hiermee dat ze heel wat jong talent in huis heeft, en dat ze die jongeren ook de kans wil geven om zich te bewijzen.

De partij toont terecht haar vertrouwen in onze jonge kandidaten, stelt Manaigre. Kamerlid Sarah Smeyers en Vlaams Parlementslid Matthias Diependaele hebben al bewezen dat jong zijn niet gelijk staat aan onbekwaam zijn, wel in tegendeel. Als voorzitter van Jong N-VA hoop ik dat er na deze verkiezingen opnieuw een aantal jongeren in hun voetsporen zullen treden.

Met de lijsten die vandaag voorliggen is dat alvast geen illusie.

David Manaigre: Sarah Smeyers wordt naar alle waarschijnlijkheid herverkozen op 13 juni. Zij liet een erg goeie indruk na de afgelopen drie jaar cfr. het rapport van De Morgen en krijgt dan ook verdiend de tweede plaats op de Oost-Vlaamse lijst. Daarnaast hebben we nog enkele kandidaten op prominente plaatsen. Nadia Sminate staat op de tweede plaats in B-H-V, Peter Dedecker heeft plaats 4 in Oost-Vlaanderen, Kim Geybels pronkt op plaats 6 van de Senaatslijst, terwijl Bert Maertens en Bert Wollants in respectievelijk West-Vlaanderen en Antwerpen als eerste opvolger hun kans wagen. David Manaigre zelf prijkt op de voorlaatste plaats op de Senaatslijst, zeg maar tweede lijstduwer, vlak voor Philippe Muyters.

Jong N-VA zal er alvast alles aan doen om de jonge kandidaten te ondersteunen in hun campagne. Want wat ons betreft, zou een beetje verjonging meer dan welkom zijn achter de archaïsche gevels van het federale parlement.

Auteur:
David Manaigre
Voorzitter Jong N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: David Manaigre, Voorzitter Jong N-VA Telefoon: 02/227.15.67
Fax: 02/217.35.10
E-post: jong@n-va.be
Url: www.jongnva.be