Politie Hollands Midden

Bergambacht - Politie waarschuwt voor mogelijke oplichter

Bergambacht, 10-05-2010 o De politie vraagt buurtbewoners alert te zijn wanneer aan hen kleding aangeboden wordt aan de deur of elders op straat. Een bewoner aan de 's Heeraartsbergstraat werd op maandag 10 mei tussen 13.00 uur en 13.30 uur in zijn tuin aangesproken door een man tussen de 55 en 60 jaar oud.

De man vertelde dat er op moederdag een modeshow voor rijke mensen was geweest in De Waard. Er waren enkele jassen over maar deze zouden niet verkocht mogen worden maar alleen worden weggegeven. De man gaf geen antwoord op de vraag van welk bedrijf hij was. Hij liet wel snel een pas zien, maar de bewoner kreeg niet de kans daar goed naar te kijken. De man vertelde dat er 70 euro aan BTW betaald moest worden. Dit bedrag zou een week later moeten worden betaald aan de secretaresse van de man die daarvoor langs zou komen. De secretaresse zou een gebakje meenemen. De bewoner vertrouwde het niet en vertelde de man dat hij geen interesse had. De man ging toen weg. De man was lang, had een fors postuur en had nette kleding aan.

De politie adviseert bewoners in dit soort situaties altijd alert te zijn. Indien iemand u aan de deur iets aanbiedt, vraag voor welk bedrijf diegene werkt. Controleer bij dit bedrijf of het klopt dat er iemand voor hen langs de deuren gaat. Vraag ook altijd om een legitimatiebewijs. Indien u het niet vertrouwt, waarschuw dan de politie.