Gemeente Drechterland

7-5-2010
Overhandiging tekening aan wethouder Te Grotenhuis

De Leeuwerik en de Zanglijster in actie voor leefbaarheid

Op 29 april overhandigden de bewoners van de Leewerik en de Zanglijster nieuwe ideeën voor de buurt aan wethouder Dirk te Grotenhuis. Vanaf eind 2009 is De Woonschakel in samenwerking met de gemeente Drechterland in gesprek met de bewoners van de straten De Leeuwerik en de Zanglijster om het woon- en leefplezier kunnen verbeteren.

Overhandiging tekening
Daarom hebben de bewoners zelf ook een plan gemaakt om het speelterrein opnieuw in te delen en te voorzien van speeltoestellen. De tekening voor deze nieuwe indeling werd op donderdag 29 april 2010 in het bijzijn van veel buurtbewoners, medewerkers van De Wooonschakel en de gemeente overhandigd aan wethouder Dirk te Grotenhuis. Hij heeft toegezegd om direct aan het werk te gaan om te kijken of de plannen ook gerealiseerd kunnen worden en daarna ook zo snel mogelijk uitgevoerd en dat natuurlijk in samenspraak met de buurtbewoners en de kinderen.

Opknappen
Er is inmiddels gekozen voor een ondergrondse vuilcontainer zodat de vuilcontainers niet het gehele straatbeeld bepalen. Het groen krijgt extra aandacht en de bestrating is of wordt opgeknapt. Het is bijna iedereen duidelijk dat het opknappen van een buurt vooral vraagt om een goede samenwerking tussen bewoners, woningstichting en gemeente. De bekostiging van de plannen gaat via het ingestelde leefbaarheidsfonds waar De Woonschakel en de gemeente Drechterland samen voor de helft van de kosten garant staan.