Politie Noord-Holland-Noord

Extra bericht: Twee mannen in verzekering na geweld tegen politie

Den Helder, 10-05-2010 o 17.15 uur

Twee mannen in verzekering na geweld tegen politie

Den Helder, maandag 10 mei 2010.

Twee dronken mannen van 36 en 35 jaar oud uit Den Helder hebben gisteravond voor de nodige consternatie gezorgd. Ze veroorzaakten een aanrijding, reden daarna door, kregen ruzie met omstanders en keerden zich tegen agenten waarbij klappen zijn gevallen.

Rond 20.30 uur vond er een eenzijdig ongeval plaats op de rotonde van de Marsdiepstraat en de Jan Verfailleweg. Een auto reed midden over de rotonde en veroorzaakte schade aan straatmeubulair. Deze auto werd later aangetroffen op de Schiestraat nabij de Vechtstraat. De twee inzittenden van de auto, de 36- en 35-jarige man, raakten slaags met elkaar. Een 50-jarige vrouw uit Den Helder die rustig stond te kijken kreeg onder de ogen van een juist gearriveerde agent plotseling een harde duw in haar gezicht van de 36-jarige verdachte. Zij viel achterover en liep een pijnlijke rug op. Beide vechtende mannen hadden elk bloedende hoofdwondjes.

De 36-jarige man kon ter plaatse worden aangehouden. In de dienstauto verzette hij zich tegen zijn aanhouding. Hij beledigde en bedreigde de agenten maar kon naar het bureau worden overgebracht.

De andere man zag kans om weg te lopen naar zijn woning in dezelfde straat. Toen agenten naar hem toe gingen gaf hij een agent een vuistslag in zijn gezicht en een andere agent kreeg een klap met de vlakke hand. Hierop werd deze 35-jarige verdachte in zijn achtertuin met verzet overmeesterd en aangehouden.

Hij bleek de bestuurder te zijn geweest van de auto maar weigerde een ademanalyse. Zijn rijbewijs is vorig jaar al ingenomen wegens rijden onder invloed.

Beide mannen zijn bekenden van de politie en zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.