CDA

Balkenende geeft college op Erasmus Universiteit Rotterdam maandag 10 mei 2010
Jan Peter Balkenende heeft vandaag een college gegeven op de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Veel studenten hebben geluisterd naar Balkenende's college over de Nederlandse economie. Volgens Balkenende is het belangrijk dat de overheidfinanciën op orde worden gebracht: 'Als dit nu niet wordt gedaan, betekent dat je de rekening doorstuurt naar onze kinderen. Dit kun je de kinderen van nu niet aan doen'.
Volgens Balkenende is dit ook van belang om in de toekomst ook genoeg geld te hebben voor onderwijs, zorg en veiligheid. In het college heeft hij ook gesproken over het versterken van de economische structuur en over hervormingen die wat betreft Balkenende doorgevoerd moeten worden: 'Mensen moeten niet nodeloos aangewezen zijn op een uitkering, het is van belang dat mensen weer aan de slag gaan en meedoen in de samenleving'.
Het is daarbij van belang dat alles op een sociale manier gebeurt: 'Sociale rechtvaardigheid blijft ongelofelijk belangrijk. We moeten rekening houden met de financieel kwetsbaren in Nederland'. CDATV vraagt de lijsttrekker ook wat het CDA voor studenten te bieden heeft.Â